Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Οι οδηγοί φταίνε για τα τροχαία!

Η ανάληψη της ...προσωπικής ευθύνης αποτελεί τη θαυματουργή συνταγή για την εξάλειψη των τροχαίων «ατυχημάτων», σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος έδειξε έτσι πού εντοπίζει την κύρια αιτία των τροχαίων. Ταυτιζόμενος απόλυτα με τη γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης, που συνοψίζεται στη φράση «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και δίνοντας συγχωροχάρτι σε μεγαλοεργολάβους και διαπλοκή για το άθλιο οδικό δίκτυο, επέρριψε τις ευθύνες για τα εγκλήματα της ασφάλτου στους ίδιους τους οδηγούς!

Αφού ανέφερε τη γνωστή στατιστική του θανάτου («κάθε χρόνο θρηνούμε περισσότερους από 2.500 νεκρούς και 30.000 τραυματίες στο οδικό δίκτυο») και διαπίστωσε ότι «είναι ένας βαρύτατος φόρος αίματος», έφτασε στο «διά ταύτα»: «Πιστεύω ήρθε η ώρα, όλοι μαζί, να πούμε "φτάνει πια". Και ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Να αναλάβει τη δική του προσωπική ευθύνη»! Σε δεύτερο πλάνο πέρασε τις ευθύνες της ...πολιτείας για τις «υπαρκτές ελλείψεις, είτε αυτές αφορούν το κακό οδικό δίκτυο, είτε τον πεπαλαιωμένο στόλο των οχημάτων», αλλά επανήλθε ξανά λέγοντας «όλοι, επίσης, ξέρουμε και τους βασικούς κανόνες για ένα ασφαλές ταξίδι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε επίσκεψή του χτες στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, εγκωμιάζοντας το έργο των στελεχών της που «μοχθούν, για να κάνουν όσο γίνεται πιο ασφαλή και απρόσκοπτη τη μετακίνηση των ταξιδιωτών στο οδικό δίκτυο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ