Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωπαϊκές συζητήσεις εν μέσω οσμών...

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις χώρες της Σκανδιναβίας ο πρωθυπουργός

Η εσωτερική οσμή των σκανδάλων συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην ευρωπαϊκή περιοδεία του, ως προεδρεύων της ΕΕ, στην οποία μάλιστα συζητά για το μέλλον της Ευρώπης.

Αυτή η συζήτηση για το μέλλον Ευρώπης και οι θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν χτες στην Κοπεγχάγη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Δανός ομόλογός του Αντερς Ράσμουσεν.

Οπως δήλωσε ο Κ. Σημίτης, τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί η εντολή έναρξης της Διακυβερνητικής που θα ξεκινήσει τις εργασίες της το φθινόπωρο, ώστε να έχουν χρόνο τα εθνικά Κοινοβούλια να μελετήσουν τις αλλαγές. Η υπογραφή της νέας συνθήκης θα πραγματοποιηθεί μετά την 1/05/2004, ώστε να συμμετάσχουν τα νέα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν, επίσης, για την κρίση στο Ιράκ, ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο ακριβής ρόλος του ΟΗΕ για την επόμενη μέρα του πολέμου θα καθοριστεί μέσα από διαβουλεύσεις που θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ - Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα γίνει τον Ιούνιο στην Ουάσιγκτον, ενώ για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης είπε ότι αν επιθυμεί μια ισχυρή παρουσία στη διεθνή σκηνή, πρέπει να αναπτύξει τις αμυντικές της δυνατότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προτάσεις Γαλλίας, Γερμανίας και Βελγίου, που θα προκύψουν από τη συνάντηση της 29ης Απρίλη, θα τεθούν στο επόμενο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ