Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αστυνομοκρατούμενη Λάρισα...

Να μετατρέψει τη θεσσαλική πρωτεύουσα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη φιλοδοξεί η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του στόχου λαμβάνονται μέτρα για αύξηση των πεζών περιπολιών αστυνομικών στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης, ώστε να μην ξεφύγει καμιά γειτονιά από τον «κλοιό» που στήνεται.

Ταυτόχρονα, μπαίνει σ' εφαρμογή πρόγραμμα εντατικής αστυνόμευσης της υπαίθρου, με την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και σταθμών και τη χρησιμοποίηση περιπολικών αυτοκινήτων, τα οποία θα κινούνται συνεχώς και με αναμμένους τους φάρους στους δρόμους και τις πλατείες των χωριών. Να σημειωθεί ότι, τις τελευταίες μέρες, τα περιπολικά κυκλοφορούν με αναμμένους τους φάρους και μέσα στην πόλη, τρομοκρατώντας τους Λαρισαίους.

Ολα αυτά γίνονται με πρόσχημα την «ανάγκη εδραίωσης αισθήματος ασφαλείας των πολιτών» και - όπως δηλώνει ο αστυνομικός διευθυντής, Χρ. Ιορδανίδης - κινούνται στα πλαίσια των κατευθύνσεων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ομως, εκτός του γεγονότος ότι στο Νομό της Λάρισας δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αυξημένης εγκληματικότητας, ώστε να δικαιολογείται τόση επέκταση της αστυνομικής παρουσίας και τόση ένταση της αστυνομικής δράσης, είναι φανερό ότι στόχος αυτών των μέτρων δεν είναι η καλύτερη αστυνόμευση, αλλά η εμπέδωση κλίματος τρομοκράτησης των πολιτών στην πόλη, στις επαρχίες και στα χωριά του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ