Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΝΑΤΟικές δυνάμεις και στο Ιράκ

Πριν από μερικές μέρες, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αναλάβει τη διοίκηση των στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής στο Αφγανιστάν. Και μπορεί, η απόφαση αυτή, να μην έχει επισημοποιηθεί ακόμη, αλλά θεωρείται σίγουρη και, πάντως, θέτει τέλος στην παραμικρή αμφιβολία, για τα νέα, πλανητικά όρια της λυκοσυμμαχίας και τη μετατροπή της -στην πράξη πλέον- σ' έναν παγκόσμιο χωροφύλακα της νέας τάξης.

Την περασμένη βδομάδα, οι πρεσβευτές των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ συζήτησαν σε εμπιστευτική συνεδρίαση με τον ΓΓ του οργανισμού, Τζ. Ρόμπερτσον, τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην «ανασυγκρότηση» του Ιράκ. Την αποκάλυψη έκανε χτες η γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ», σημειώνοντας, ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται να διαδραματίσει ένα ρόλο στην «ανοικοδόμηση» της πολύπαθης αυτής χώρας.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - πρώην... πολέμιες της στρατιωτικής εισβολής - όχι μόνο νομιμοποιούν τον πόλεμο, αλλά και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν και πρακτικά στη στρατιωτική κατοχή του Ιράκ. Κάνουμε λάθος, αν υποθέσουμε, ότι σύμφωνος με όλα τα παραπάνω ήταν και ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ