Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και η άλλη πλευρά...

Τα αναφερόμενα, πάντως, στο παραπάνω σχόλιο είναι η μια πλευρά του δικομματικού λόφου. Υπάρχει και η άλλη, όπως γίνεται φανερή από το βιβλίο του Γ. Κύρτσου, πρώην διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου», που βρίσκεται από χτες στα βιβλιοπωλεία. Διαβάστε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Πολλοί από τους βουλευτές και τα στελέχη πρωταγωνίστησαν σε αμφιλεγόμενες χρηματιστηριακές πρακτικές, δίχως να ενοχληθεί και να αντιδράσει η ηγεσία της ΝΔ. Το κόμμα της ΝΔ κάλυψε πολιτικά όταν χρειάστηκε εντυπωσιακές χρηματιστηριακές κινήσεις μεγάλων και διαπλεκομένων συμφερόντων, ακόμη και τον κορυφαίο κυβερνητικό τραπεζίτη που έπαιξε ρόλο σε μία από αυτές».

Και αλλού: «Υστερα από αρκετές εβδομάδες δύσκολων συζητήσεων για το περιεχόμενο της λίστας που είχα προετοιμάσει (με τους βουλευτές που θα προωθούσε ή όχι στις εκλογές του 1985 ο "Ελεύθερος Τύπος"), ο Βουδούρης μου ζήτησε να την υποβάλω για έγκριση στον Κώστα Σπυρόπουλο, στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη». Βρέθηκαν, λοιπόν, στο Βυζαντινό του «Χίλτον», όπου «λειτουργούσε το ιδιόρρυθμο γραφείο του Σπυρόπουλου». «Σε μια ώρα έκανε τις αναγκαίες διορθώσεις. Τρεις αστερίσκοι δίπλα στα ονόματα των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ που έπρεπε να υποστηριχτούν από την εφημερίδα, δυο αστερίσκοι δίπλα σ' εκείνους που θα είχαν ουδέτερη επικοινωνιακή μεταχείριση, ένας αστερίσκος δίπλα στα ονόματα εκείνων που δεν έπρεπε να προβληθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ