Κυριακή 1 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι διπρόσωποι

Θυμάστε τον Κ. Σημίτη να δηλώνει την αντίθεσή του στον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ και τον Κ. Λαλιώτη να παίρνει μέρος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις; Διαβάστε και το παρακάτω τώρα:

«Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους να μην την ευχαριστήσει δημόσια για τη συνεισφορά της στον πόλεμο του Ιράκ, εξηγώντας πως κάτι τέτοιο θα την έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ενώπιον της κοινής γνώμης της Ελλάδας, που ήταν σχεδόν πλήρως αντίθετη στον πόλεμο.

Ο Λευκός Οίκος απεδέχθη το αίτημα της Αθήνας - και ως εκ τούτου στις δημόσιες ευχαριστίες του Προέδρου Μπους προς τις συμμάχους χώρες που τον συνέδραμαν δεν περιελήφθη η Ελλάδα. Παρ' όλ' αυτά υπήρξαν κατ' ιδίαν ευχαριστίες, τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και στο προ μηνών τηλεφώνημα του κ. Μπους προς τον Κώστα Σημίτη...

... Η βοήθεια της Ελλάδας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την εκστρατεία τους εναντίον του Ιράκ, έρχεται τέταρτη σε σημασία, έπειτα από τη βοήθεια που παρείχαν η Βρετανία, η Ισπανία και η Πολωνία - τρεις χώρες που ευχαρίστησε δημόσια ο Αμερικανός Πρόεδρος».

Αυτά έγραφαν τα προχτεσινά «Νέα» και τα αναδημοσιεύουμε, χωρίς το παραμικρό σχόλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ