Κυριακή 1 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... κι ο «κάπτεν Κούπερ» της Λάρισας

Και, βεβαίως, υπάρχουν αρκετά στελέχη της Αστυνομίας, που θα ήθελαν να εξελιχτούν σε «αρχηγούς των σερίφηδων» της περιοχής τους, κάτι σαν τον κάπτεν Κούπερ, γνωστό «αρχηγό των σερίφηδων του Τέξας», από τα βιβλία μυθιστορημάτων της σειράς «Ο Μικρός Σερίφης».

Ενας απ' αυτούς φαίνεται να είναι ο νέος αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, Χρ. Ιορδανίδης, ο οποίος, αμέσως μετά το διορισμό του, ξεκίνησε μια προσπάθεια έντασης της αστυνόμευσης. Για να το πετύχει, άρχισε να πιέζει τους αστυνομικούς, ζητώντας τους πιο εντατική «δουλιά» και, ταυτόχρονα, πήρε μέτρα ανασύνθεσης των δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε και στη διάλυση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας - ίσως γιατί δεν ήταν τόσο «αποτελεσματική», όσο την ήθελε - και στη συγκρότηση νέας. Κι επειδή δε βρήκε παρά μόνον τρεις αστυνομικούς πρόθυμους να μετάσχουν, καθόρισε ο ίδιος τη σύνθεση της νέας Ομάδας.

Η επιχείρηση αστυνομοκρατίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μέσα στους αστυνομικούς, αλλά και στους πολίτες της Λάρισας. Είναι χαρακτηριστικό, π.χ., ότι η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου - μεταφέροντας τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες πολλών δημοτών της - έθεσε, δημοσίως, θέμα «υπερβολικής αστυνόμευσης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ