Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Αποχωρήσεις και προειδοποιήσεις

Επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του Π. Κουναλάκη από το ΣΥΝ, καθώς ο πρώτος επιζητούσε γρηγορότερη «προσέγγιση» με το ΠΑΣΟΚ. Κάθε πλευρά έστειλε μήνυμα στην άλλη να μη βγουν «άπλυτα» στη φόρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΝ, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στην τακτική της συνεδρίαση, κάλεσε τον Π. Κουναλάκη, μέλος της ΚΠΕ, να εκθέσει τις απόψεις του με βάση τις οποίες, δημοσίως, έχει δηλώσει την αποχώρησή του.

Ο Π. Κουναλάκης σημείωσε τις διαφωνίες σε σχέση με «ζητήματα πολιτικής, φυσιογνωμίας, εκλογικής τακτικής και γενικότερου προσανατολισμού του ΣΥΝ» - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - και διευκρίνισε ότι είναι απολύτως προσωπική η επιλογή αποχώρησής του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα: «Ο ΣΥΝ σέβεται την επιλογή αποχώρησης λόγω ριζικών πολιτικών διαφωνιών και καθ' όσον τον αφορά δε θέλει να συνδέσει αυτή την αποχώρηση με τα ποικίλα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας». Αλλά προσθέτει με νόημα: «Είναι αυτονόητο όμως ότι ο ΣΥΝ θα υπερασπιστεί τη φυσιογνωμία και την πολιτική του έναντι κάθε απόπειρας παραποίησης ή συκοφάντησης».

Το μήνυμα είναι καθαρό ότι απευθύνεται στον αποχωρήσαντα. Να μην ξεκινήσει τις επιθέσεις κατά του κόμματος. Αλλωστε, και ο Π. Κουναλάκης είχε προειδοποιήσει τις προηγούμενες μέρες την Κουμουνδούρου να μην επιδοθεί σε εκστρατεία εναντίον του, λόγω της αποχώρησής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ