Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το θλιβερό σας παρόν...

Αυτή η «γιορτή» για τα 300 χρόνια της Πετρούπολης έμοιαζε με σύναξη κατάντιας. Γκλαμουριά, «γλάστρες», πυροτεχνήματα, αρχηγοί κρατών, σιντριβάνια και «πράσινα άλογα». Μα πάνω από όλα απροσεξία, κύριε Πούτιν. Την «πατήσατε».

Ολο αυτό το πράγμα που προσπαθήσατε να στήσετε εκεί πάνω, για να εισπράξετε κάνα μπράβο, κάνα δάνειο, και να κοιμίσετε και λίγο κανέναν αφελή Ρώσο, πήγε χαμένο. Πήγε χαμένο γιατί «καρφωθήκατε».

Τι το θέλατε εκείνο το «η Οχτωβριανή Επανάσταση ήταν πραξικόπημα»; Τι το θέλατε το τόσο λιβάνισμα στον τσάρο και στη σαπίλα του; Τι τους θέλατε τους κολλητούς της ΝΑΤΟ-παρέας που 'χουν λιανίσει τον κόσμο;

Αν ξέρατε σε πόσους ανθρώπους στον πλανήτη ανοίξατε τα μάτια, αντί για βότκα πικρό καφέ θα πίνατε.

Δεν μπορούσατε να μας κάνετε καλύτερο δώρο. Ο,τι έχτιζε τόσα χρόνια, απ' το 1989, η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, το σωριάσατε μεμιάς κάτω. Οι προσκαλεσμένοι σας θα σας καταριούνται.

Επιβεβαιώνονται για μια ακόμα φορά πολύ πολύ ηχηρά οι κομμουνιστές. Οι μαρξιστές-λενινιστές. Αυτός είναι ο «νέος» κόσμος που θέλανε να φέρουνε οι πάσης φύσεως απανταχού φιλοϊμπεριαλιστές αντεπαναστάτες στην πρώην ΕΣΣΔ.

Τους βαρόνους, τις κυρίες της Αυλής, τις βεγγέρες με τόνους χαβιάρι και βότκα, πασπαλισμένες με ολίγη κλασική μουσική αφελών αδιάφορων κονομημένων καλλιτεχνών. Δώστε τώρα και τα χρυσοποίκιλτα μουσεία σας στους σύγχρονους αστοτσιφλικάδες σας να τα 'χουν για βίλες και παλάτια. Λιβανίστε και την παχουλή παπαδοκρατία να απαλύνει τον πόνο του άνεργου κοσμάκη σας, που εσείς προκαλείτε.

Τι να πει κανείς... Το πιο απίθανο είναι που πιστεύετε ότι θα τα «χάψουμε» όλα αυτά. Είναι τόση η οσμή που αναδίνουν τα έργα της παρέας σας, ώστε κανένα λούσο δεν μπορεί να την καλύψει.

Φέρτε και τον τσάρο σας, φέρτε και τους «ευγενείς» σας και τραβήξτε το δρόμο σας. Ας τα δούνε και κάποιοι «αριστεροί», «ανανεωτές» και κολοκυθολόγοι, που νομίζουν ότι μαζί σας θα φτιάξουν την Ευρώπη των λαών.

Ας τα δούνε και οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι όλου του κόσμου.

Ενας είναι ο δρόμος που πρέπει κι εμείς να τραβήξουμε και μας τον έδειξε και μας τον δείχνει η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Οσα πυροτεχνήματα και αν ρίξετε δεν μπορείτε να κρύψετε το φως του ήλιου της.

Γι' αυτό κι εμείς αυτό το δρόμο τραβάμε. Δεν υπάρχει άλλος για μας. Παρά την ιδιομορφία του. Να περνάει πάνω και αντίθετα απ' τον δικό σας. Να πρέπει να τον ισοπεδώσει.

Τίποτα δε διδαχτήκατε; Πιστεύετε πως θα πάτε την κίνηση της Ιστορίας προς τα πίσω; Μα αυτό δεν μπορεί να συμβεί ούτε με βόμβες, ούτε με πυρηνικά, ούτε με αστυνομίες, ούτε με παπάδες, ούτε με εγκλήματα όσο μεγάλα κι αν είναι.

Γι' αυτό φροντίζει το ίδιο μέλλον μέσα απ' το παρόν.

Το σπέρμα της άρνησης του «παρόντος» σας, θέλετε δε θέλετε, υπάρχει μέσα του και θεριεύει. Εσείς το θρέφετε με την ύπαρξή σας. Μόνον που δεν πάει προς τα πίσω.

Ετσι δίδαξε ο Μαρξ και επιβεβαίωσε κι ο Λένιν με «κείνους» τους «παλιο»μπολσεβίκους του. Πάντα φυτρώνει προς τα πάνω...

Εσείς τι λέτε, κύριε Πούτιν, η επανάσταση τέλειωσε;


Λυκούργος ΜΠΟΖΙΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ