Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
Δραματική η έλλειψη προσωπικού

Συνεχώς οξύνονται τα προβλήματα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) της ΔΕΗ στο Λαύριο, σε τέτοιο σημείο, ώστε η λειτουργία της μονάδας να στηρίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων. Αντί των 450 εργαζομένων που απαιτεί η λειτουργία μιας μονάδας τέτοιου μεγέθους, απασχολούνται μόνο 250! Η σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό καλύπτεται από τις υπερωρίες των εργαζομένων, οι οποίες δεν αμείβονται σωστά, αλλά και από εργολάβους. Το θέμα της σοβαρής έλλειψης προσωπικού δεν το επισήμαναν μόνον οι εργαζόμενοι, αλλά και ο αναπληρωτής διευθυντής κ. Οικονομίδης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Λαύριο είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, που, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, έθεσε σε εφαρμογή τη δραστική συρρίκνωση των εργαζομένων, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της Επιχείρησης. Αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι η διοίκηση του σωματείου, ενώ προβληματισμένος για το κατά πόσον ωφελεί η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και ο αναπληρωτής διευθυντής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αλέκας Παπαρήγα στους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι, αλλά και η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, όχι μόνο για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και για τα αποτελέσματα, συνολικά, των απελευθερωμένων αγορών, τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την αγωνία των νεότερων (εργαζομένων) για το αν ποτέ θα συνταξιοδοτηθούν.

Οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Λαυρίου, ενώ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Λαυρίου, ενώ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, η Αλέκα Παπαρήγα ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για το λαϊκό έλεγχο του τομέα της ενέργειας, συνέδεσε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς, με την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο, επισήμανε και έκανε λόγο για νέα δεινά που έρχονται για την εργατική τάξη. «Δεν πρέπει να βλέπετε τον εαυτό σας μόνον ως εργαζόμενο στη ΔΕΗ - σημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα - είστε εργαζόμενοι που επηρεάζεστε από τη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική».

«Πρέπει να πάρετε μια απόφαση, θα είστε ή με τον Γολιάθ ή με τον Δαβίδ. `Η θα είστε με το μεγάλο κεφάλαιο ή θα είστε με το λαό. Μπορούμε να αποκτήσουμε δύναμη και να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, να δώσουμε γερά "χαστούκια" στα δύο κόμματα και στις συνδικαλιστικές τους δυνάμεις», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. Κάνοντας γενικότερη αναφορά στα αποτελέσματα των «απελευθερωμένων αγορών», κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να εκτιμήσουν από ποιον εκπορεύεται αυτή η πολιτική και ποιον εξυπηρετεί.

Απαντώντας σε ερώτημα εργαζομένου για το αν είναι εφικτό να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε πως μια νέα πολιτική λαϊκή εξουσία αυτό θα κάνει. «Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική "ό,τι έγινε, έγινε", πρέπει να αποτραπεί αυτή η λογική. Κανείς δεν πρέπει να νομιμοποιήσει την κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ