Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ
«Εκσυγχρονισμός» μέσω απολύσεων

Κίνητρα για εθελούσιες απολύσεις και μετατάξεις εξετάζει η κυβέρνηση για την Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ). Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στο κλιμάκιο του ΚΚΕ ο πρόεδρος της ενοποιημένης ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, κ. Κοσκοβάρης, ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για τη δραστική συρρίκνωση του προσωπικού της ΕΒΟ και της ΠΥΡΚΑΛ, οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία της συγχώνευσης. «Θα είναι σημαντικά τα κίνητρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας έτσι να χρυσώσει από τώρα το χάπι για όσους εργαζόμενους, με τον ένα ή άλλον τρόπο, δουν την πόρτα της εξόδου από την επιχείρηση.

Κατά τους διοικούντες, στόχος είναι η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, ούτως ώστε να σταθούν στην ανταγωνιστική αγορά. Με αναφορές στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των αμυντικών βιομηχανιών, ο κ. Κοσκοβάρης έκανε λόγο περί ανανέωσης του εργατικού δυναμικού ώστε να είναι πιο προσιτό στις νέες τεχνολογίες. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΟ, κ. Τσιτσάνης, έκανε ενημέρωση για τα προγράμματα των παραγγελιών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Κασβή, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις και το πρόγραμμα της ενοποίησης των δύο επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας την «πικρή εμπειρία» του 1992, «που οι εργαζόμενοι βάλανε πλάτη για την εξυγίανση της ΕΒΟ και χάσανε τη δουλιά τους 250 συνάδελφοι».

Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την ανησυχία της για το μέλλον των εργαζομένων, αφού προαναγγέλλεται μείωση του προσωπικού από την ενοποίηση των δύο επιχειρήσεων, αλλά και για το μέλλον συνολικά της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας, διότι πλέον, όπως είπε, τα εξοπλιστικά προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο των αναγκών του ΝΑΤΟ και όχι στις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν έχει θέση στα νέα επιθετικά δόγματα των ΗΠΑ και της ΕΕ.

«Το ΚΚΕ είναι υπέρ της ύπαρξης αμυντικής βιομηχανίας, κρατικής, δημόσιας, που θα σχετίζεται με την άμυνα της χώρας - ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας προς τους εργαζόμενους της ΕΒΟ - και δε συζητάμε ούτε την άμεση ούτε την έμμεση ιδιωτικοποίησή της». Μας ανησυχεί το γεγονός της αλλαγής του αμυντικού δόγματος της χώρας - τόνισε - η οποία συμμετέχει και σε επιθετικούς πολέμους, που υπαγορεύεται από το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό και τις επιμέρους διαφοροποιήσεις. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία, που θα μειώνει την εξάρτηση της χώρας μας. Μια αμυντική βιομηχανία που θα καλύπτει μόνον τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και όχι των επιθετικών πολέμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ