Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «καμάρια» του Χρυσοχοΐδη...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ έχει παράπονο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα ...έβγαλαν τα λεφτά τους κι αυτήν τη βδομάδα τα «καμάρια» του που υπηρετούν στις μονάδες των ΜΑΤ! Δυο επιθέσεις με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων σε διαδηλωτές για το Σπήλαιο του Διρού (χτες) και για τα αυθαίρετα (προχτές) δεν είναι ...μικρή απόδοση!

Αν συνυπολογίσουμε, μάλιστα, και το «κοινωνικό έργο», που παρήγαγαν οι εν λόγω μονάδες το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, τότε μιλάμε για ...πλήρη απόσβεση κεφαλαίου. Χαλάλι τα έξοδα για τη «σύγχρονη» εκπαίδευσή τους, αλλά και την «παίδευση» της - δικαίως αμφισβητήσιμης - σκέψης τους.

Οι Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις, που διέταξε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γνωρίζουμε πολύ καλά πού θα καταλήξουν (όπως και τόσες άλλες στο παρελθόν). Βλέπετε, τέτοιους «σκοτεινούς» και αδίστακτους μηχανισμούς, τους χρειάζονται και στο μέλλον, γι' αυτό τους «νταντεύουν».

Ομως, ας θυμούνται και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και η κυβέρνηση πως, όταν θρέφεις τέτοιου είδους κρατικά και παρακρατικά «φίδια», στο τέλος αυτά θα δαγκώσουν ανεξέλεγκτα. Μάθημα, που έπρεπε να έχουν ήδη εμπεδώσει...

Επίσης, ας μην απορούν γιατί στο εσωτερικό της χώρας οι πολίτες δε διακρίνουν το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης. Δεν το ξέρουν πως ένα πρόσωπο που φορά αντι ασφυξιογόνα μάσκα και κράνος όχι μόνο ...δε φαίνεται, αλλά και με τίποτε δε θυμίζει κοινωνική πρόνοια;

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ καμία αμφιβολία για την έγκριση του υπουργείου Οικονομίας της έκθεσης του υπουργείου Ναυτιλίας, που αφορά τις αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων. Ετσι, λίγες μέρες πριν αρχίσουν να αναχωρούν μαζικά οι αδειούχοι, οι «ακτοπλόοι» εφοπλιστές μπορούν να προσμετρούν τα αυξημένα κέρδη τους.

Και για το χειμώνα, επίσης, δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Μόλις τελειώσει η τουριστική περίοδος, μπορούν ανεμπόδιστα να περικόπτουν όσα δρομολόγια θέλουν, ιδίως για τα απομακρυσμένα νησιά, κάνοντας οικονομία.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ