Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Μοναδικό «όπλο» το ΚΚΕ!

Ο κομμουνιστής βουλευτής Ν. Λέσβου Σταύρος Σκοπελίτης, αναφέρεται στη δράση των κομμουνιστών στο νησί

Σταύρος Σκοπελίτης: Το ΚΚΕ ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες του νησιού
Σταύρος Σκοπελίτης: Το ΚΚΕ ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες του νησιού
Οι ισχυροί δεσμοί του ΚΚΕ με το λαό της Λέσβου επιβεβαιώνονται όχι μόνο στα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και μέσα από τους κοινούς αγώνες. Ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, και υποψήφιος ξανά στο νομό, Σταύρος Σκοπελίτης σημειώνει, πως «ιδιαίτερα στο χώρο της αγροτιάς, η κατάσταση είναι από τις χειρότερες που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες ο τόπος. Οι τιμές στο λάδι είναι εξευτελιστικές και στο γάλα είναι καθηλωμένες από το '93. Προστέθηκαν και τα προβλήματα από τον καταρροϊκό πυρετό και την καραντίνα στην κτηνοτροφία. Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στους μικρομεσαίους. Ο χαμηλός τζίρος είναι και συνέπεια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή, πέρα από τη γενικότερη οικονομική κρίση.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η νεολαία, με έντονο εκείνο της απασχόλησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αιτήσεις που «πολιορκούν» τους τοπικούς δήμους για προσλήψεις μετριούνται από δεκάδες έως εκατοντάδες. Η χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης του νομού δείχνει ότι δε θα σηκωθεί από τη θέση που έχει, και θα παραμείνει στους τελευταίους από πλευράς ανάπτυξης. Αντίθετα, θα συνεχίσει αυτή την πτωτική πορεία που δεν έχει βέβαια σχέση με τις παραγωγικές δυνατότητές του νομού, που είναι πολλές, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζεται και στις άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας μας και που εδώ παίρνει οξυμένη μορφή λόγω της γεωγραφικής θέσης».

«Είμαστε το μόνο κόμμα», υπογραμμίζει ο βουλευτής, «που αντιπαλέψαμε αυτή την πολιτική, προτείνοντας στη θέση της μια άλλη, τη μόνη που μπορεί να βγάλει συνολικά τη χώρα από αυτή την κατάσταση. Πολιτική που έχει σχέση με την κρατική στήριξη της αγροτικής παραγωγής, με ανάλογα έργα που πρέπει να γίνουν για την αξιοποίηση των πλούσιων παραγωγικών πηγών. Αυτή η πάλη αναπτύσσεται μέσα από την καθημερινή δράση και τη δική μου ως βουλευτή, όπως προηγούμενα από τη δράση του Στρατή Κόρακα, μέσα από τους μαζικούς χώρους που δρουν οι κομμουνιστές και μέσα από τους αγώνες.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει ο κομμουνιστής βουλευτής: «Το τελευταίο διάστημα οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν σε αγώνες για την υπεράσπιση της παραγωγής, για τα προβλήματα των εργαζομένων. Αγώνες οι οποίοι και από άποψη μαζικότητας και από άποψη μαχητικότητας καταγράφτηκαν από τους πιο πετυχημένους. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Αυτή η δράση μας εκτιμάται θετικά από το λαό της Λέσβου. Είμαστε οι μόνοι που σήμερα συζητάμε μαζί του. Και τον καλούμε, αυτή η ταύτιση που είχαμε στους αγώνες να εκφραστεί και στα αποτελέσματα των εκλογών, όχι για να καταγραφεί για άλλη μια φορά η ισχυρή παρουσία του Κόμματος στο νομό, αλλά για να έχει ένα όπλο στην πάλη του για ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό το όπλο δεν μπορεί να είναι άλλο από το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ