Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οσο κλιμακώνεται η επίθεση των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα, τόσο δυναμώνει το κίνημα αλληλεγγύης στο λαό της, που ανυπόταχτος υπερασπίζεται την επανάστασή του. Αυτή η αλληλεγγύη εκφράστηκε και χτες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία στην πόλη των δύο Κουβανών κορυφαίων αθλητών και πολιτικών Αλμπέρτο Χουαντορένα και Φιντέλια Κιρό. Και η δυναμική της επιβεβαιώθηκε μέσα από τη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Παύλου, της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη Τώρα», της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης, της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Τους δύο Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν με θερμές εκδηλώσεις οι εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και οι φορείς της Θεσσαλονίκης, οι βετεράνοι αθλητές και φίλοι της Κούβας.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της χτεσινής μέρας, τους δύο Κουβανούς τίμησαν με ειδικές εκδηλώσεις η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Αγίου Παύλου.

Ο Α. Χουαντορένα και η Α. Κιρό σε κάθε τους βήμα σημείωναν τη βαρύνουσα σημασία της αλληλεγγύης των λαών και εκφράζοντας τη θέληση των συμπατριωτών τους, δήλωναν: «Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις τη χώρα μας και την επανάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ