Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακίνητα και σήμερα τα ταξί

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και σήμερα τα ταξί σε όλη τη χώρα, ενώ οι αυτοκινητιστές ταξί Αττικής, προγραμματίζουν για τις 10 π.μ. σήμερα, συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου τους (Μάρνη 17) και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Την 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση, που λήγει αύριο Παρασκευή στις 5 τα ξημερώματα, κήρυξε το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), αντιδρώντας στο νόμο για την «αναδιοργάνωση του κλάδου», που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, ερήμην των αυτοκινητιστών.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΙΑΤΑ ανέφεραν ότι δεν είναι εφικτή χρονικά η τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα ταξί την 1η Γενάρη 2004, όπως προβλέπει ο νόμος, και πρόσθεσαν ότι για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του μέτρου, ώστε να δοθούν λύσεις στα τεχνικά προβλήματα που ανακύπτουν. Επισήμαναν ότι τα συμφέροντα οδηγούν τους ιδιοκτήτες ταξί να «χάσουν το παιχνίδι» των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς δεν αναμένεται να είναι έτοιμος ο κλάδος να διεκδικήσει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των μελών της «ολυμπιακής οικογένειας».

Για την αφαίρεση των πινακίδων του οχήματος σε περίπτωση τροχαίας παράβασης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, υπογράμμισαν ότι πρόκειται για άδικη ποινή, τονίζοντας ότι θα πρέπει να τιμωρείται ο παραβάτης οδηγός και όχι το όχημα, καθώς σε κάθε ταξί υπάρχει περίπτωση να είναι συνιδιοκτήτες δύο και τρεις αυτοκινητιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ