Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση ενάντια στις μεθοδεύσεις

Το νομοσχέδιο αποκαλύπτει τις προθέσεις της κυβέρνησης ενάντια στα δάση και τις δασικές εκτάσεις. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η «Πρωτοβουλία για την προστασία των δημοσίων εκτάσεων και της δασικής γης» με αφορμή την επίσημη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Με την ανακοίνωση του υπουργού Γεωργίας για το δασικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνονται οι προθέσεις της κυβέρνησης να εξαιρέσει από την προστασία της δασικής νομοθεσίας πάνω από 30 εκατομμύρια στρέμματα δασικής γης. Παράλληλα, όπως ομολογείται, με τις προτεινόμενες διατάξεις επιδιώκεται η "επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος" παραχωρώντας δημόσια δασική γη σε ιδιώτες καταπατητές.

Είναι προφανές ότι το νομοσχέδιο αυτό σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο που προωθείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και με το οποίο καταργείται το "τεκμήριο κυριότητας του δημοσίου" και στις εκτός σχεδίου δασικές περιοχές, ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση δημόσιων εκτάσεων και της δασικής γης, και αποδίδονται στους κερδοσκόπους για εκμετάλλευση. Ολοι εμείς, που πριν δύο χρόνια αντισταθήκαμε στην τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος προχωρούμε στη συγκρότηση μιας πανελλαδικής επιτροπής αγώνα, ώστε να αποτραπούν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ