Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Τριήμερο κινητοποιήσεων για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό

Eurokinissi

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή συγκέντρωση αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών. Αψιμαχίες σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι απώθησαν αστυνομική δύναμη που ήταν στη στοά του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και δεν τους επέτρεπε να προχωρήσουν. Προηγουμένως πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΥΠΕΘΟ. Πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν έξω από το ΥΠΕΘΟ, αποκλείοντας, με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο.

Η χτεσινή ήταν η πρώτη μέρα τριήμερων κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι Ομοσπονδίες των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, στις οποίες συμμετέχουν μέλη των ενώσεών τους από την Αττική και την επαρχία. Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφάλειας ζητούν να αναγνωριστεί η εργασία τους ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή. Εκτός από αυτό, απαιτούν να χορηγηθεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με ενιαίο χαρακτήρα στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφάλειας, το επίδομα αυτό να ανήκει στο συντάξιμο μισθό, κατά την έννοια των διατάξεων του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων, όπως ισχύουν κάθε φορά, το επίδομα αυτό να συνυπολογίζεται για όλο το αστυνομικό, πυροσβεστικό και λιμενικό προσωπικό επί του βασικού μισθού του αστυνομικού διευθυντή και αντίστοιχα σε ποσοστό 20%.

Η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει, υπαναχώρησε. Η απόδοση ενός μικρού χρηματικού επιδόματος και η επέκταση των πλασματικών χρόνων για τους προσληφθέντες ως και το 1992, δε συνιστά σε καμιά περίπτωση λύση του προβλήματος. Παράλληλα διαμαρτύρονται για τις μηδαμινές αυξήσεις που προβλέπονται στο μισθολόγιό τους.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γ. Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι σήμερα θα συζητηθεί Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκου στη Βουλή και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Φλωρίδης θα κληθεί να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση επιμένει στη μη ικανοποίηση του αιτήματος για αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Τόνισε πως γίνεται επίθεση αποχαρακτηρισμού επαγγελμάτων που είναι βαρέα, επικίνδυνα και ανθυγιεινά και υπογράμμισε ότι «κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δε γίνονται». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν βουλευτές της ΝΔ και συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ