Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τιμή στον παπα - Φώτη

Στις 27 Σεπτέμβρη «έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο λαϊκός αγωνιστής παπάς Φώτης Κατσουλιέρης. Η κηδεία του έγινε στο χωριό του, το Πετροχώρι Αχαΐας και σ' αυτήν παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον βουλευτή Παναγιώτη Κοσιώνη, ενώ στεφάνια κατέθεσαν η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ.

Πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συντρόφεψε τον παπα - Φώτη στην τελευταία του κατοικία, αφού η ζωή και η δράση του ήταν κοντά στα λαϊκά στρώματα. Πρωτοστάτησε σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, στο κίνημα ειρήνης, στον πολιτισμό. Ενδιαφέρθηκε, αν ο φτωχός αγρότης έχει εισόδημα, αν τα αγροτόπαιδα μάθουν γράμματα.

Οταν χρειάστηκε, έδωσε το «παρών» για να φύγει ο κατακτητής και οι ντόπιοι λακέδες. Για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για όλα αυτά γνώρισε όλες τις διώξεις και τους κατατρεγμούς που επιφύλαξε το μετεμφυλιοπολεμικό κράτος στους αγωνιστές.

Στην κηδεία του, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη δεν επέτρεψε - παρά την επιθυμία της οικογένειάς του - σε εκπρόσωπο του Κόμματος που τον τίμησε και τιμήθηκε, αλλά και σε άλλους φορείς να του απευθύνουν τον τελευταίο χαιρετισμό και έκλεισε τα μικρόφωνα. Δεν έφθανε, όμως, αυτό. Εννιά μέρες μετά, ο παπάς του χωριού ζήτησε από την οικογένεια να απομακρύνει από τον τάφο του παπα - Φώτη τα στεφάνια του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ, γιατί δεν ταιριάζουν στον παπα Φώτη, όπως ειπώθηκε!!

Φαίνεται πως ο σκοταδιστής παπάς έχει ξεχάσει πως ο παπα - Φώτης είχε επιλέξει σε όλη του τη ζωή και τη δράση τι του ταιριάζει και τι όχι. Ο,τι και να κάνουν, όμως, δεν πρόκειται να ξεριζώσουν τη μνήμη του. Για μας τους κομμουνιστές, ο παπα - Φώτης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τον τιμούμε, αναφέρει, με σχετική ανακοίνωσή της, η Αχτίδα Υπαίθρου της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ