Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εκλογές έρχονται, το μετρό επεκτείνεται...

Μετά τα «θα» για το μετρό Θεσσαλονίκης που κρατούν αισίως 12 και πλέον χρόνια, σειρά πήραν χτες στο προεκλογικό παραλήρημα της κυβέρνησης οι εξαγγελίες για το μετρό της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, επισκέφτηκε τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στον Αγιο Δημήτριο και δήλωσε περιχαρής ότι η επέκταση αυτή του 1,2 χιλιομέτρου από τη Δάφνη στον Αγιο Δημήτριο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί - αν όλα πάνε καλά - τέσσερις μήνες πιο νωρίς, δηλαδή στα τέλη Φλεβάρη 2004, αντί τον Ιούνη του 2004. Και πιστή στο προεκλογικό κλίμα εξήγγειλε την επέκταση της γραμμής 2 του μετρό από το σταθμό αυτό έως το χώρο του παλιού Αερολιμένα Ελληνικού, συνολικού μήκους 5,5 χιλιομέτρων και κόστους 400 εκατ. ευρώ.

Η επέκταση αυτή θεωρείται ως η πιο εύκολη γιατί θα γίνει κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και στο μεγαλύτερο μήκος της θα είναι υπέργεια και επίγεια, ενώ θα αποτελείται και από τέσσερις σταθμούς (δύο υπέργειοι, στην Ηλιούπολη και Αργυρούπολη, ένας επίγειος στο Ελληνικό και ένας υπόγειος στο παλιό Αεροδρόμιο που θα συναντάται με το τραμ). Ο διαγωνισμός για το έργο αυτό, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού, «θα» γίνει το Δεκέμβρη του 2003 και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2004, ενώ «θα» ολοκληρωθεί το 2007. Και για να μην έχει κανείς αμφιβολία για τον προεκλογικό χαρακτήρα των εξαγγελιών η υπουργός κατέληξε με την «κορόνα»: «Θα είμαστε εδώ και το 2007 που θα δώσουμε στην κυκλοφορία όλους τους καινούργιους σταθμούς»!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ