Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Απαράδεκτες οι συνθήκες της δίκης»

Κατήγγειλε ο συνήγορος του Β. Τζωρτζάτου

Στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες οργανώθηκε και διεξάγεται η δίκη - με εκτενή αναφορά στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης - αλλά και στις καθ' αυτό κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του, αναφέρθηκε χθες, 2η μέρα της αγόρευσής του στη δίκη της «17 Ν», ο συνήγορος του Β. Τζωρτζάτου, Κ. Παπαδάκης. Για το ρόλο του δικαστηρίου, υπογράμμισε τη συμβολή των δικαστών στο γεγονός ότι κάλυψαν την τρομο-υστερία του καλοκαιριού του 2002 - αλλά και μετέπειτα και με ιδιαίτερη επιμονή αναφέρθηκε στις επιθέσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα Β. Μαρκή εναντίον των συνηγόρων υπεράσπισης, ιδιαίτερα για τη σύνδεση των αμοιβών τους με τις ληστείες της «17 Ν».

Σύμφωνα με τον Κ. Παπαδάκη, η κατ' αυτόν τον τρόπο τοποθέτηση του ζητήματος από τον αναπληρωτή εισαγγελέα στοχεύει και στην προλείανση του εδάφους, ώστε να περάσει και στην Ελλάδα αντίστοιχο νομικό καθεστώς, που υπάρχει σε άλλες χώρες, ώστε να ελέγχονται οι συνήγοροι για την προέλευση των αμοιβών τους, να ζουν μονίμως με το τεκμήριο της ενοχής και να υποχρεώνεται κάθε στιγμή να αποδείξουν ότι δεν ξεπλένουν βρώμικο χρήμα. «Αυτή - σημείωσε - είναι λοιπόν η άποψη του κ. εισαγγελέα για το τεκμήριο αθωότητας και η εισήγηση για την αντιστροφή του βάρους απόδειξης. Σε αυτή τη δικαιική κοινωνία θέλει να μας πάει ο κ. αναπληρωτής εισαγγελέας, διαχέοντας στην κοινωνία για τα χρήματα από τις ληστείες».

Ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε επίσης στις υποθέσεις Μομφεράτου - Ρουσέτη, στην έκρηξη του λεωφορείου των ΜΑΤ στην Καισαριανή στις 26.11.1985, καθώς και στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αγγελόπουλου στο Κολωνάκι στις 8/4/96, προτείνοντας την απαλλαγή του πελάτη του από τις κατηγορίες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, με το σκεπτικό ότι αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν με ατράνταχτα στοιχεία στο ακροατήριο. Η αγόρευση του Κ. Παπαδάκη συνεχίζεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ