Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Δυναμώνει η αντίσταση: «Σε αραβικό Βιετνάμ μετατρέπεται η ιρακινή ενδοχώρα για τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις, καθώς το μπαράζ των πολύνεκρων πληγμάτων που δέχονται καθημερινά επιβεβαιώνει τις ενδείξεις ότι οι αντάρτικες ιρακινές δυνάμεις ανασυντάσσονται ενισχύοντας τον τοπικό και περιφερειακό τους συντονισμό. Χθες το πρωί η αμερικανική κεντρική διοίκηση στο Ιράκ δέχτηκε το πλέον αιματηρό πλήγμα σε μία και μόνη επίθεση από το τέλος του πολέμου την 1η Μαΐου» (Ι. Παπαδημητροπούλου - «ΕΘΝΟΣ»)

Οι κολασμένοι των ΗΠΑ: «Αυξάνονται και πληθύνονται της Αμερικής οι κολασμένοι, με όλο και περισσότερους πολίτες της να αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας! Περίπου 12.000.000 αμερικανικές οικογένειες, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, δήλωσαν πέρυσι ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα, ενώ το 32% από αυτές δηλώνει ότι σε κάποια στιγμή της ζωής της αντιμετώπισε πρόβλημα πείνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Περίπου 3,8 εκατ. οικογένειες αντιμετώπισαν το φάσμα της πείνας πέρυσι, με κάποιο μέλος της οικογένειας να περιορίζει γεύματα, γιατί η οικογένεια δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 8,6% υψηλότερος απ' ό,τι το 2001, όταν οι πεινασμένοι ανέρχονταν σε 3,5 εκατομμύρια, και κατά 13% υψηλότερος απ' ό,τι το 2000» (Μωυσή Λίτσης -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Κλέφτες συντάξεων»: «Ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών ξεπέρασε η προσέλευση του κόσμου στην προχθεσινή μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας κατά των κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Σρέντερ... Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, που μεταξύ άλλων έγραφαν: «Σρέντερ, κλέφτη των συντάξεων», «Το κράτος πρόνοιας πεθαίνει», «Δίκαιες μεταρρυθμίσεις». (Παντ. Βαλασόπουλος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ