Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η «ανάληψη ευθύνης»... «Πώς πήρε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη συναγωγή Νέβε Σαλόμ της Κωνσταντινούπολης η Αλ Κάιντα; Με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την πήρε την ευθύνη η Αλ Κάιντα (...). Μα, αν κάπως έτσι τεκμηριώνεται η ευθύνη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης για μια τρομοκρατική ενέργεια του μεγέθους της επίθεσης στη συναγωγή της Κωνσταντινούπολης, τότε ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο, έναν κόσμο, εν πάση περιπτώσει, σούπερ αξιόπιστων αγγέλων ή διαβόλων. Οπου η ανάληψη ευθυνών, ακόμα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι θέσφατο. Δε χρειάζεται διασταύρωση, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση...» (Ν. Τσαγκρής - ΕΘΝΟΣ).

...και η «απειλή του πλανήτη»! «Βέβαια! Η Αλ Κάιντα είναι το παντοδύναμο κράτος του κακού! Και θα κτυπήσει στη Βρετανία, την Ιταλία και την Αυστραλία. Και στην καρδιά του Τόκιο, αν η Ιαπωνία στείλει στρατεύματα στο Ιράκ!.. Επομένως, έχει δίκιο ο πρόεδρος Μπους, που, καθώς πάει Λονδίνο, δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος και για ένα νέο πόλεμο προκειμένου ο κόσμος να είναι ασφαλής απ' τους τρομοκράτες. Πώς είπατε;» (Ο ίδιος).

Οι μπίζνες συνεχίζονται... «Συμφωνία αξίας 2 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν η ολλανδοβρετανική πετρελαϊκή εταιρεία Royal Detch/Shell και η γαλλική Total και έγιναν έτσι οι πρώτες εταιρείες της Δύσης που αναπτύσσουν δραστηριότητα στη Σαουδική Αραβία από το 1975, όταν και η βιομηχανία ενέργειας της χώρας απελευθερώθηκε» (ΕΞΠΡΕΣ).

Τους «δίνουν» στις ΗΠΑ... «Απελάθηκαν στις ΗΠΑ οι δύο υπήκοοι της Υεμένης που είχαν συλληφθεί από τις γερμανικές αρχές τον περασμένο Ιανουάριο στη Φραγκφούρτη με τις κατηγορίες της συγκέντρωσης χρημάτων για την Αλ Κάιντα. Ο Σεΐχ Μοχαμέντ Αλί Χασάν αλ Μούγιαντ, ισλαμιστής κληρικός και ο βοηθός του Μοχάμεντ Μοσέν Γιάχια Ζαγίντ, επιβιβάστηκαν με τη βία στο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, 72 ώρες μετά την απόρριψη της προσφυγής του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας» (ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ