Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταδίκη των φασιστικών ενεργειών

Να ανατρέψουν την πολιτική που γεννά το φασισμό, τη φτώχεια, την ανεργία και την αμορφωσιά καλεί το λαό και τη νεολαία των Γιαννίνων το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων της ΚΝΕ, ύστερα από ενδείξεις δραστηριοποίησης φασιστικών - ακροδεξιών ομάδων στην πόλη των Γιαννίνων τον τελευταίο καιρό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Συμβουλίου σημείωσε ότι παρατηρείται δραστηριοποίηση φασιστικών οργανώσεων στα Γιάννενα. Ανέφερε πως έγινε επίθεση στο εβραϊκό νεκροταφείο πριν από ένα μήνα περίπου. Επίσης, παραμονές του γιορτασμού των 30 από το Πολυτεχνείο, αναγράφηκαν συνθήματα στο χώρο του Πανεπιστημίου και στο μνημείο των Ηρώων του Πολυτεχνείου, όπως: «Τα τανκ αργούν μα δεν ξεχνούν», «Πολυτεχνείο, 30 χρόνια απάτη». Κάποια από τα συνθήματα αυτά υπέγραφαν η «Χρυσή Αυγή» και η «ΕΠΕΝ».

Το ΝΣ Γιαννίνων της ΚΝΕ υπογραμμίζει ότι το φαινόμενο του φασισμού δεν είναι άσχετο με την κρίση του συστήματος. Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από την άρχουσα τάξη για να χτυπήσει τα ανερχόμενο λαϊκό κίνημα, να δηλητηριάσει συνειδήσεις, να αποπροσανατολίσει από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και την πραγματική λύση τους.

Το ΝΣ επισημαίνει πως δεν είναι άμοιροι ευθυνών το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Γιατί, η... «ισχυρή» Ελλάδα συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καλλιεργείται κλίμα ξενοφοβίας τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τη μεταναστευτική πολιτική που κρατά την πλειοψηφία των μεταναστών στην παρανομία και σε συνθήκες εκμετάλλευσης. Η πολιτική τους που είναι η πολιτική της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας βοηθούν να εκκολαφτεί το αβγό του φιδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ