Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ενοχλούν τα συνθήματα του Πολυτεχνείου

Η ΚΝΕ καταγγέλλει προκλητική αντικομμουνιστική συμπεριφορά του διευθυντή Λυκείου Αρχανών

«Εξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ»: Το τόσο επίκαιρο και στις μέρες μας μήνυμα του Πολυτεχνείου ενόχλησε τον λυκειάρχη Αρχανών
«Εξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ»: Το τόσο επίκαιρο και στις μέρες μας μήνυμα του Πολυτεχνείου ενόχλησε τον λυκειάρχη Αρχανών
Την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά, του Διευθυντή Λυκείου Αρχανών, σε βάρος μελών της ΚΝΕ και μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΚΝΕ. Ο εν λόγω «εκπαιδευτικός» ενοχλήθηκε από τα συνθήματα της ΚΝΕ στον τοίχο του σχολείου, όπου αναγράφονταν «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και δε δίστασε να περάσει τμήμα - τμήμα το σχολείο, ψάχνοντας όπως έλεγε να ανακαλύψει τους αλήτες, ανώμαλους και ρεμάλια της ΚΝΕ που λερώνουν το σχολείο!

Το περιστατικό αυτό συνέβη την Παρασκευή 14 Νοέμβρη, δύο μέρες πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ανάρμοστη και προκλητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου λυκειάρχη έχει στο στόχαστρό του την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Μάλιστα, ο Γ. Γενετζάκης σε ρόλο προβοκάτορα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΝΣ της ΚΝΕ, βγήκε «παγανιά» στο σχολείο σβήνοντας τα συνθήματα της ΚΝΕ. Ενώ σε σύνθημά της που έγραφε: «Κάγκελα να βάλετε στους ιμπεριαλιστές και όχι στα σχολεία», ο συγκεκριμένος «εκπαιδευτικός» έσβησε το σύνθημα, αφήνοντας μόνο το «όχι στα σχολεία ΚΝΕ», με φανερό στόχο το προβοκάρισμα της οργάνωσης.

Στη σχετική ανακοίνωση - καταγγελία του το ΝΣ της ΚΝΕ Ηρακλείου αναφέρει:

«30 χρόνια μετά την παλλαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, δυστυχώς, ορισμένοι εξακολουθούν να ενοχλούνται από τα συνθήματα της εξέγερσης που αποτελούν και σήμερα στόχους πάλης και διεκδίκησης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Λόγος γίνεται για την αντικομμουνιστική, ανάρμοστη αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά του Γιώργου Γενετζάκη, διευθυντή του σχολείου Αρχανών, ο οποίος δε δίστασε να αποκαλέσει μέλη της ΚΝΕ και μαθητές του σχολείου αλήτες, ρεμάλια, ανώμαλους και να τους στολίσει με πολλά ακόμα κοσμητικά επίθετα. Κι αυτό για τα συνθήματα που έγραψαν νέοι κομμουνιστές στον τοίχο του σχολείου, όπως "Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ", με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το χειρότερο, δεν αρκέστηκε στις υστερικές κραυγές, τις ύβρεις και την εκτόξευση απειλών ενάντια στα μέλη της ΚΝΕ, αλλά σαν κοινός προβοκάτορας, σβήνοντας με κόκκινη μπογιά τα συνθήματα της ΚΝΕ, άφηνε μόνο την υπογραφή της.

Και η ανακοίνωση της ΚΝΕ καταλήγει: Πρόκειται για αυτούς που αντί να διδάσκουν στη νεολαία για αξίες και ιδανικά, όπως η Ειρήνη, η Δημοκρατία, η Εθνική Ανεξαρτησία, να τη μαθαίνουν να αγωνίζεται για το δικαίωμά της στη δουλιά και τη ζωή, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να της κλείσουν τα μάτια στα διδάγματα της ιστορίας, μαθαίνοντάς τη να σκύβει το κεφάλι και να συμβιβάζεται.

Φαίνεται πως ο κ. Λυκειάρχης δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την 85χρονη ιστορία του ΚΚΕ και την 35χρονη της ΚΝΕ... Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να πορευτεί στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για το μέλλον που δικαιούται και της αξίζει. Να συνεχίσει την ταξική πάλη με ακλόνητη πίστη στη λαϊκή δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ