Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΣΕΝΑΡΙΑ

«ΚΡΙΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΤΙΣΜΟΥ»... «Κρίση "αναχωρητισμού" πλήττει τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας την ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο πολιορκείται στην κυριολεξία από πλήθος φημών και σεναρίων... Η όλη κατάσταση πάντως εγείρει ερωτήματα και πυροδοτεί φήμες για αλλαγή ηγεσίας πριν από τις εκλογές. Επισήμως η κυβέρνηση εκτιμά ότι το όλο θέμα θα εκτονωθεί την Παρασκευή, χωρίς άλλες παρενέργειες. Κάτι που όμως φαντάζει αισιόδοξο, καθώς το κλίμα θα φορτιστεί και πάλι όταν δημοσιευθούν τα αποτελέσματα του νέου γύρου δημοσκοπήσεων, τα οποία αναμένονται να διαψεύσουν τις ελπίδες του Μεγάρου Μαξίμου για συρρίκνωση του προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας. Αλλωστε, τα σενάρια θεωρούν τον Δεκέμβριο τον κρισιμότερο μήνα για τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

«ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ»: «Αποφασισμένος να δώσει σκληρή απάντηση σε όσους "επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης στην κυβέρνηση" εκμεταλλευόμενοι την ανακοίνωση ορισμένων βουλευτών να μην είναι ξανά υποψήφιοι, φέρεται ο Κ. Σημίτης. "Σεβόμαστε τις αποφάσεις όλων, αλλά η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της και το ΠΑΣΟΚ θα ανανεωθεί", είναι η "γραμμή" στην οποία θα κινηθεί ο πρωθυπουργός κατά τη μεθαυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες για τις επόμενες εκλογές» (Γ. Καρελιάς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ... «Την ώρα που η κρίση στο ΠΑΣΟΚ προσλαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις και η λίστα των αποχωρούντων μεγαλώνει, ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος αρχηγός ανεξαρτήτως του χρόνου αλλαγής ηγεσίας, ακόμη και με αντίπαλο τον Κ. Σημίτη» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΚΩΣΤΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ: «Ζήτημα ηγεσίας τίθεται πλέον ευθέως στο ΠΑΣΟΚ. Οι αποχωρήσεις και οι δηλώσεις στελεχών έχουν ένα στόχο: Να πιέσουν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να αναλάβει τα ηνία του κόμματος ο Γ. Παπανδρέου» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΕΝ ΠΛΩ... «Η μεγάλη πλειοψηφία των "πράσινων" στελεχών τρέφουν την προσδοκία για μία αλλαγή καπετάνιου εν πλω. Οσο, μάλιστα, διαπιστώνουν πως το κόμμα τους πολύ δύσκολα θα αποφύγει την ήττα, τόσο η επιθυμία τους αυτή εντείνεται. Ουσιαστικά, θέλουν να επαναλάβουν το προηγούμενο του 1996, όταν η εκλογή Σημίτη στην ηγεσία προσέδωσε στο ΠAΣOK μία άλλη πολιτική δυναμική και του εξασφάλισε δύο πρόσθετες τετραετίες» (Στ. Λυγερός -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απο - χωρισμός με τις αυταπάτες (2003-11-23 00:00:00.0)
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ (2002-04-26 00:00:00.0)
Αναζητούνται «συμφωνίες κυρίων» (2001-04-06 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή εμμονή και προβληματισμός για τις εξελίξεις (2000-12-21 00:00:00.0)
Συνδικαλιστικό προσκύνημα (2000-02-23 00:00:00.0)
Κινήσεις εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού (1999-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ