Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η «δημοκρατία» τους...

Οι εφημερίδες έχουν γράψει επανειλημμένα, οι τηλεοράσεις έχουν παίξει τα σχετικά βίντεο, οι δικηγόροι φωνάζουν εδώ και μήνες:

«Κατασκευάστηκαν στοιχεία κατηγορίας για αρκετούς διαδηλωτές, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Αγγλου ακτιβιστή Σάιμον Τσάπμαν, όπου από φωτογραφίες και βίντεο φαίνεται πως αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή του είχαν μεταφερθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις», σημείωνε η δικηγόρος Ε. Φακίνου από τον περασμένο Ιούλη.

***

Μιλάμε για την υπόθεση των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, στη σύνοδο της ΕΕ, που παραμένουν προφυλακισμένοι, και για την οποία υπόθεση ο κ. Πετσάλνικος υποστηρίζει ότι όλα έχουν γίνει καλώς...

Αλλά, όπως προκύπτει από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ (της κρατικής ΕΤ-3 μάλιστα), τα ρεπορτάζ των εφημερίδων («Ριζοσπάστης» 18/7/2003, «Ελευθεροτυπία» 24/10/2003) και τις φωτογραφίες από το βίντεο (στη χτεσινή «Αυγή»), το μόνο που έγινε «καλά» - ειδικά στην περίπτωση Τσάπμαν - είναι μια βαρβάτη προβοκάτσια από την Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη (τότε) και του κ. Φλωρίδη (σήμερα).

***

Το πλέον αξιοσημείωτο, δε, είναι αυτό που είπε χτες ο Πρωτόπαππας: «Δεν είμαι ειδικός, ούτε μπορώ να έχω γνώμη σε αυτά» (!), δήλωσε, όταν ρωτήθηκε για τις φωτογραφίες από το τηλεοπτικό βίντεο που αποδεικνύουν την αστυνομική σκευωρία.

Και φανταστείτε: Οταν «δεν έχουν γνώμη» (!) για προβοκάτσιες που γίνονται (και φαίνονται) μπροστά στα μάτια τους (και στα μάτια μας), τι γίνεται στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν στοιχεία για τις βρωμοδουλιές τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ