Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΑ
Αυτός ο αιώνας θα είναι δικός μας!

Τα κομματικά γραφεία «στολίστηκαν» για την περίσταση. Για να υποδεχτούν μέλη και φίλους του Κόμματος που έκλεισαν τη χτεσινή ολοήμερη πανεξόρμηση προς τιμήν των 85χρονων του ΚΚΕ με μικρές γιορτινές εκδηλώσεις. Στην ΚΟΑ «γιόρταζαν» συγχρόνως αρκετές κλαδικές οργανώσεις. Ανάμεσά τους οι ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων και «Κωνσταντακάτου». Την εκδήλωση - στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε βίντεο σχετικό με τις συνθήκες που κυοφόρησαν τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, που έμελλε να βάλει τη σφραγίδα της στο μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά και την ίδρυση του ΚΚΕ - άνοιξε καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους η Μαρία Μουτσιανά, γραμματέας της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τη Βούλα Κοντούλη, μέλος του Γραφείου της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορική πορεία του ΚΚΕ και στην προσφορά του στο λαό και τον τόπο. Οπως σημείωσε, αυτή η πορεία είναι πλούσια σε πείρα, θετική και αρνητική. Τα όποια λάθη, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε σκληρούς, επίπονους αγώνες, για το συμφέρον του λαού και του τόπου και δεν υπάρχει θέση ακόμα και για την παραμικρή σύγκριση με τα αλλεπάλληλα εγκλήματα των πολιτικών εκπροσώπων της άρχουσας τάξης.

«Σήμερα - τόνισε - προβάλλει πιο επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Κόμματός μας. Η ανάγκη να γίνει πιο ισχυρό, μαζικό, ικανό να συσπειρώνει και να οδηγεί τους εργάτες και όλους τους εργαζόμενους σε νέες μάχες, για την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, στο δρόμο για τη σοσιαλιστική αναγέννηση της Ελλάδας. Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των πιο πλατιών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Δρόμος συσπείρωσης και αγώνα, αγώνα υπεράσπισης των υπαρκτών αντικειμενικών δυνατοτήτων της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών της πηγών».

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας πως αυτές κινούνται και συγκρούονται μεταξύ τους στο έδαφος της διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν αμφισβητούν, υπηρετούν.

Καταλήγοντας υπογράμμισε την ανάγκη απέναντι στην επέλαση της άρχουσας τάξης να ορθωθεί μια εργατική λαϊκή αντεπίθεση, ένας αγώνας που θα στοχεύει στη ρήξη και θα διεκδικεί ριζικές πολιτικές αλλαγές. «Το ΚΚΕ - σημείωσε - δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα του, στηριζόμενο στην επιστημονική θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και στα συμπεράσματα από την οικοδόμηση του σοσιαλιστικού συστήματος. Ο 21ος αιώνας θα είναι της ανασύνταξης και ενδυνάμωσης του εργατικού κομμουνιστικού κινήματος. Θα είναι ο αιώνας που ο σοσιαλισμός θα ξαναγίνει η ελπίδα και το στήριγμα των λαών. Το Κόμμα μας μέσα σ' αυτόν τον αιώνα θα φανεί και πάλι αντάξιο των αγωνιστικών του παραδόσεων, της ιστορικής του αποστολής. Γιατί αντλεί τη δύναμή του από την επαφή του με το λαό, γιατί οι ρίζες του βρίσκονται βαθιά στο σώμα του λαού και είναι ποτισμένες με το αίμα δεκάδων χιλιάδων μελών, στελεχών και οπαδών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ