Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κινήσεις εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού

Τις εξελίξεις, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Παρασκευή - Σάββατο 9 και 10 Ιούλη, συζήτησαν χτες επί δίωρο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο γραμματέας της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδης. Οπως είναι γνωστό, η συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ θα συνέλθει για να εξετάσει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ενώ είναι γνωστές οι αντιπαραθέσεις ομάδων και ηγετικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την εκτίμηση σχετικά με το ποια πρόσωπα και πρακτικές έχουν την ευθύνη για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής από ευρύτατα τμήματα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, για το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν είναι άσχετη από την κατάσταση αυτή και η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιαστεί πως, τάχα, παίρνει υπόψη της το μήνυμα. Ετσι, μεθαύριο, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός συγκαλεί σε συνεδρίαση της Κυβερνητική Επιτροπή με διευρυμένη σύνθεση, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπουργοί: Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, Υγείας Λ. Παπαδήμας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Τ. Μαντέλης και Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, επικεφαλής τομέων που θεωρούνται κατ' εξοχήν προβληματικοί για την κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να εξεταστούν επιμέρους μέτρα ασφαλώς δημαγωγικού χαρακτήρα - αφού, όπως δηλώνει ο Κ. Σημίτης, η πολιτική είναι δεδομένη και τα πλαίσια ορίζονται από την προσπάθεια ένταξης στην ΟΝΕ - προκειμένου να δοθεί η εντύπωση πως, τάχα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Σχετικές αναφορές εκτιμάται πως θα γίνουν στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να προκαταλάβουν και τις όποιες "γκρίνιες" και προτάσεις για αλλαγή πολιτικής και να εκτονωθεί η κρίση που δημιούργησαν τα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα και ο ορατός, πλέον, κίνδυνος να χαθούν οι εκλογές για το ΠΑΣΟΚ.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Κ. Σκανδαλίδης, παρουσίασε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την εισήγηση - πρόταση για την αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, μαζί με την εισήγηση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που διαμόρφωσε ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου αύριο. Οι τελικές εισηγήσεις θα δοθούν στα μέλη της ΚΕ μεθαύριο, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ