Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πελώριο σκάνδαλο οι συνεχείς πτώσεις πολεμικών αεροπλάνων

Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Την αγανάκτησή του για τη νέα τραγωδία και την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των δύο στρατιωτών, εκφράζει το ΚΚΕ με χτεσινή ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται:

"Οι συνεχείς πτώσεις αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας συνιστούν πια ένα πελώριο σκάνδαλο. Η κυβέρνηση και πιο ειδικά το υπουργείο Αμυνας είναι υπόλογοι ενώπιον λαού και Ενόπλων Δυνάμεων.

Το νέο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή ενός αξιωματικού και το σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου, που τελείως τυχαία δεν οδήγησε στο θάνατο πολλών πολιτών, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης αεροσκαφών, ειδικά του επιπέδου συντήρησής τους που με ευθύνη της κυβερνητικής ηγεσίας βρίσκεται σε άθλιο επίπεδο. Η κατάσταση πεπαλαιωμένων και μη επαρκώς συντηρημένων αεροσκαφών δείχνει το πόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενδιαφέρεται για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των στρατιωτικών, τους οποίους, κατά τα άλλα, δεν παύει να υμνεί υποκριτικά.

Το νέο δυστύχημα αναδείχνει και πάλι τις γενικότερες άσχημες συνθήκες μέσα στις οποίες εκπαιδεύονται και εργάζονται οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας. Και κάνει ακόμη πιο επιτακτική τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, που βεβαίως συγκρούονται με την υπερεντατικοποίηση και με την αδιαφορία για τα οικονομικά και τα άλλα προβλήματα των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.Το ΚΚΕ εκφράζει την αγανάκτησή του για τη νέα τραγωδία και την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των δύο στρατιωτών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ