Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΤ
Συρρικνώνει και τα δελτία για τους μετανάστες

Σταδιακά και μεθοδικά η διοίκηση της ΕΡΤ συρρικνώνει τα προγράμματά της μειώνοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό που εργάζεται γι' αυτά. Ετσι, το τελευταίο 10ήμερο, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που έστειλε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η Ελένη Τράιου, αρχισυντάκτρια του Ε' Προγράμματος της ΕΡΑ, η διοίκηση της ΕΡΤ, ξαφνικά και εντελώς αυθαίρετα, κατήργησε και την αυτόνομη λειτουργία της νυχτερινής βάρδιας του Ε' προγράμματος της ΕΡΑ και την ενσωμάτωσε στην αντίστοιχη βάρδια του Α' Προγράμματος της ΕΡΑ. Στη βάρδια αυτή, υπενθυμίζεται ότι, εκτός των άλλων δημοσιογράφων, εργάζονται και δημοσιογράφοι μεταφραστές και άλλοι ειδικοί για την παραγωγή των σχετικών εκπομπών, ο αριθμός των οποίων μειώνεται βαθμιαία.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή της Ελ. Τράιου, η διοίκηση της ΕΡΤ μείωσε το χρόνο μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων από 10 σε 5 λεπτά, από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, προς χώρες του εξωτερικού. Κι αυτό ενώ επρόκειτο για ελληνόφωνα προγράμματα που απευθύνονται στους Ελληνες και ελληνικής καταγωγής πολίτες που ζουν στο εξωτερικό (ΗΠΑ - Καναδά - Αυστραλία κ.ά.). Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η μετάδοσή τους αυτές τις ώρες εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι τα περιορισμένα αυτά προγράμματα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ελλήνων του εξωτερικού στους οποίους απευθύνονται. Κι αυτό γιατί το περιεχόμενο των δελτίων του Α' Προγράμματος της ΕΡΑ είναι προσαρμοσμένο για τους Ελληνες του εσωτερικού.

Οπως υπογράμμιζαν εργαζόμενοι στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, και η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων της κρατικής ΕΡΤ. Πρόκειται για μια κατάσταση που έχει δημιουργήσει τεράστια εργασιακά και οικονομικά προβλήματα σε βάρος πάρα πολλών εργαζομένων που, ουσιαστικά, οδηγούνται σε απόλυση και μάλιστα με μειωμένες αποδοχές, αφού τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να εξομοιώσει τις αποδοχές τους με εκείνες των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες, όπως προβλέπονται από τις ΣΣΕ που υπογράφει η ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ