Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συνέχιση και κλιμάκωση της παρέμβασης σ' όλα τα μέτωπα

Με στόχο την αποτίμηση της εκλογικής δουλιάς και το σχεδιασμό της δράσης της στο επόμενο διάστημα, συνεδρίασε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων του ΚΚΕ. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ και του ΠΓ του Κόμματος, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με στόχο την άμεση ενημέρωση της ΚΕ από τη δουλιά των Οργανώσεων και το αποκρυστάλλωμα της πείρας που θα βοηθήσει στη γενικότερη επεξεργασία των κεντρικών εκτιμήσεων και του σχεδιασμού της δράσης των κομματικών οργανώσεων.

Η βασική εκτίμηση της ΕΠ όπως αποκρυσταλλώνεται από την εισήγηση του Γραμματέα Περιοχής Κώστα Μπάτσικα, είναι πως οι κομματικές οργανώσεις της Δ. Πελοποννήσου και των Ιόνιων Νησιών έδωσαν με επιτυχία την εκλογική μάχη χωρίς ωστόσο να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσής τους, κάτι που αν είχε επιτευχθεί θα μπορούσε να δώσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό δείχνει ακριβώς τις μεγάλες δυνατότητες της Οργάνωσης αν υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση όλου του κομματικού δυναμικού. Στην εισήγηση αναφέρθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιοχή που δείχνουν πως υπήρχαν περιοχές όπου η πτώση του αθροίσματος των δύο μεγάλων κομμάτων ξεπέρασε το πανελλαδικό ποσοστό φτάνοντας περίπου στο 60% Από αυτή την πτώση υπήρξαν μετατοπίσεις προς το ΚΚΕ κυρίως ψήφοι από τα λαϊκά στρώματα των αστικών κέντρων και τη νεολαία.

Ο σχεδιασμός της δράσης των κομμουνιστών για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει τη συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στον πόλεμο με επιμέρους άξονα την πάλη για να μην υπογραφεί τον Σεπτέμβρη η ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, καθώς και η έμφαση στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στην περιοχή με τη συσπείρωση δυνάμεων και τη δράση τους στη λογική του ΠΑΜΕ, και, βέβαια, το δυνάμωμα των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αύξηση της κυκλοφορίας του "Ρ".

Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της ΕΠ αναφέρθηκαν στις αιτίες του θετικού εκλογικού αποτελέσματος και σαν τέτοιες εκτίμησαν τη σωστή πολιτική αρχών του ΚΚΕ αλλά και τη δράση των κομματικών δυνάμεων προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα αυτό βάζει αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις στους κομμουνιστές οι οποίοι πρέπει να μην εφησυχάζουν από την επιτυχία αλλά να εντείνουν και να διευρύνουν τη συσπείρωση των δυνάμεων γύρω από το ΚΚΕ. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει το σύνολο των κομμουνιστών να δείξει μεγαλύτερη ποιότητα και διάρκεια στην κομματική δουλιά.

Στην παρέμβασή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών οφείλεται και στη δικαίωση των θέσεων του Κόμματος και στη δουλιά των μελών, στελεχών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ και σε μια σειρά άλλους παράγοντες, σημειώνοντας πως δε θα πρέπει το εκλογικό αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται με "κοινοβουλευτικίστικο" τρόπο, αφού πάντα ένα εκλογικό αποτέλεσμα εξαρτάται από αρκετές παραμέτρους. Σχετικά με το ζήτημα της συγκρότησης του Μετώπου, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε πως πρέπει ακόμα να ξεκαθαριστούν σε πολλά μέλη του Κόμματος ο ρόλος, ο χαρακτήρας και οι στόχοι του. Αυτό που προέχει σήμερα είναι να δουλεύουν όλοι σωστά πάνω σ' αυτή την κατεύθυνση ώστε να συσπειρώνονται ευρύτερα δυνάμεις πάνω στη λογική της αντίστασης και της σύγκρουσης καθώς "μέσα από τη δράση χωνεύεται ο κόσμος". Τέλος αναφερόμενη στα καθήκοντα που μπαίνουν στους κομμουνιστές το επόμενο διάστημα, η ΓΓ της ΚΕ σημείωσε πως θα πρέπει να ενταθεί το ιδεολογικό μέτωπο απέναντι στις άλλες πολιτικές δυνάμεις καθώς στις ερχόμενες εκλογές θα υπάρξουν μεγάλες πιέσεις στη συνείδηση του κόσμου από τα κόμματα που προσπαθούν να περάσουν τη λογική του "μονόδρομου" και του "μάταιου" των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ