Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Πιάνει τόπο η τρομοκρατία... «Θα εκκενωθούν πόλεις; Θα απαγορευτεί η κυκλοφορία; Θα βγουν τα ΝΑΤΟικά τανκς στους ευρωπαϊκούς δρόμους; Θα κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Γιατί όχι; Ο φόβος της παγκόσμιας τρομοκρατίας από τα πλοκάμια της Αλ Κάιντα πλανάται τώρα πάνω απ' την Ευρώπη. Το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη έπιασε τόπο!... Αμερικανικό τόπο: Η Ουάσιγκτον εντείνει τις διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές και ασιατικές συμμαχικές χώρες, με στόχο τη στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων σε όλο τον κόσμο!» (Ν. Τσαγκρής - «ΕΘΝΟΣ»).

Η Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια... «Ωστε και "βαλκανικές διασυνδέσεις" η φοβερή Αλ Κάιντα; Αν αυτό στα αλήθεια συμβαίνει, δε θα πρέπει να έχει προκαλέσει την έκπληξη των Αμερικανών και Ευρωπαίων του NATO, οι οποίοι στη διάρκεια των πολέμων, που οδήγησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας την περασμένη δεκαετία, έκαναν τα "στραβά μάτια", όταν διαφόρων προελεύσεων ακραίοι ένοπλοι ισλαμιστές βοηθούσαν στο "ξεκαθάρισμα" του γιουγκοσλαβικού ζητήματος... Γιατί να μην έχει, λοιπόν, σήμερα "συνδέσμους" με φίλους της ισλαμιστές των Βαλκανίων η Αλ Κάιντα; Και αν έχει, τώρα το πήραν "χαμπάρι" το θέμα οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των HΠA, του NATO, των Βρετανών; 'Η το γνώριζαν από καιρό, αλλά δεν το έβγαζαν στον "αέρα" περιμένοντας μια "κατάλληλη" ώρα για μια "αξιοποίησή" του, στον βαλκανικό χώρο;» (Κ.Ι. Αγγελόπουλος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Το δόγμα Σολάνα... «Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα δόγμα στρατηγικής ασφάλειας. Τίτλος αυτού, "Μία ασφαλής Ευρώπη σε έναν καλύτερο κόσμο". Το επεξεργάστηκε η ομάδα του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της E.E., Χαβιέ Σολάνα, και αναμένεται να επικυρωθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 12 και 13 Δεκεμβρίου... Οι συντάκτες επιμένουν στην ιδέα "μιας στρατηγικής κουλτούρας που προβλέπει μια έγκαιρη, ταχεία και, όποτε αυτό είναι απαραίτητο, αποφασιστική επέμβαση" εκτός των συνόρων της E.E.» (ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ