Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το χαράτσι

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την αύξηση έως και 45% στα εισιτήρια

Ο επιβεβλημένος λόγω αναγκών εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου συνεπάγεται και... αύξηση των εισιτηρίων, σύμφωνα τουλάχιστον με τη λογική του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών. Αυτή τη θέση πήρε χτες ο αρμόδιος υφυπουργός Εμμανουήλ Στρατάκης, απαντώντας στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου σχετικά με το διπλασιασμό (σ.σ. αύξηση κατά 45%) των εισιτηρίων στα τρένα τύπου «Rail Bus» στη γραμμή Αθήνας - Χαλκίδας, που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους.

Απαντώντας ο υφυπουργός Μεταφορών Εμμανουήλ Στρατάκης υποστήριξε ότι ο ΟΣΕ «δρομολόγησε και νέους υπερσύγχρονους συρμούς τα γνωστά "rail bus" προκειμένου βέβαια να εξυπηρετούνται καλύτερα οι σιδηροδρομικές ανάγκες της περιοχής γιατί εκτιμούμε ότι με αυτό τον τρόπο προσφέρεται ένα εντελώς νέο σιδηροδρομικό προϊόν που δεν υπήρχε και που αυτό έχει συνακόλουθη εξέλιξη ότι πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι τιμές ειδικά και αποκλειστικά για τα δρομολόγια που εκτελούνται με αυτά τα "rail bus"».

Την αντίθεσή του με την κυβερνητική λογική επισήμανε παίρνοντας το λόγο ο Αντ. Σκυλλάκος. Οπως σημείωσε «δεν μπορείτε να επικαλείστε τις όποιες προσπάθειες και βήματα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου διότι ο εκσυγχρονισμός έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια σε σύγκριση με άλλες χώρες. Εν πάση περιπτώσει, αν βλέπατε πραγματικά τις μαζικές μεταφορές πράγματι ως κοινωνικό αγαθό δε θα κάνατε αύξηση των εισιτηρίων. Τι θα πει, βάλαμε καινούρια βαγόνια; Αν φέρουμε σε ένα νοσοκομείο καινούρια μηχανήματα θα αυξήσετε τα νοσήλια;».

Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «στις ώρες αιχμής σκοτώνεται ποιος θα πρωτομπεί και μένει κόσμος έξω. Δε λύθηκε το πρόβλημα ούτε με τις δύο διαδρομές που συμπληρώσατε. Χρειάζεται και άλλες γραμμές να σταματούν σε περισσότερους σταθμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ