Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
«Σεισμόπληκτη» η πλατεία Ελευθερίας...

Τη στιγμή που χιλιάδες σεισμόπληκτοι στην Αττική και όχι μόνο, εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερ και η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τις ίδιες τις δεσμεύσεις της για την αποκατάστασή τους, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, πανηγυρίζει γιατί... πέτυχε να χαρακτηριστεί σεισμόπληκτη η πλατεία Ελευθερίας! Και μάλιστα όχι από τις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου σεισμοπλήκτων αλλά από το δήμο, η Τεχνική Υπηρεσία του οποίου γνωμάτευσε ότι απαιτείται το ποσόν των 1,03 εκατ. ευρώ (352 εκατ. δρχ.) για την αποκατάσταση των ζημιών!

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η αγωνιστική παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα» και ο επικεφαλής της Απ. Συρίγος και επισημαίνει: «Αφού ο δήμαρχος επιμένει, εμείς δηλώνουμε καθαρά και ξάστερα ότι υπάρχει σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα. Ολοι οι Κορυδαλλιώτες γνωρίζουν, όπως και ο Δήμαρχος, ότι η πλατεία Ελευθερίας ούτε ζημιές είχε, ούτε "σκηνίτες". Δεν είναι ηθικό να στερούνται χρήματα οι σεισμόπληκτοι για να τα κάνει πλάκες και σιντριβάνια ο Δήμαρχος. Και δεν είναι πειστικό το επιχείρημα ότι θα πάρω χρήματα από οπουδήποτε για το καλό της πόλης. Αν ήθελε ο Δήμαρχος χρήματα για την πλ. Ελευθερίας θα μπορούσε έχοντας πλήρεις μελέτες να τα διεκδικήσει από άλλα σχετικά προγράμματα και όχι από το τα χρήματα για τους σεισμοπαθείς, αρκετοί από τους οποίους μέχρι και σήμερα μένουν σε "παραγκόσπιτα"».

Σχετικά με τη νομιμότητα των ενεργειών του, στην ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Ενότητας» επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος «κάνει πως δεν καταλαβαίνει όταν στην απάντηση αναφέρεται ότι η Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εργων Νομαρχίας Πειραιά για τη θεώρηση της μελέτης όφειλε να έχει προηγηθεί της θεώρησης από την υπηρεσία και διενεργηθεί μετά από απαίτηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης. Δυο χρόνια αργότερα και όταν το έργο είχε τελειώσει και είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο η αντιπολίτευση».

Παραλείψεις, παρατυπίες έως και παρανομίες, καταλήγει η ανακοίνωση, έχουν σαν αποτέλεσμα το έργο ανάπλασης της πλ. Ελευθερίας να καρκινοβατεί με τελικό αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ