Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μπίζνες υπεράνω όλων...

Τις «ιερές» της μπίζνες επιχειρεί να υπερασπιστεί η Εκκλησία της Ελλάδος, μετά την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, που αφορά στην ανέγερση συνεδριακού Κέντρου της σε δασική έκταση στον Καρέα. Ετσι, αν και η Βάσω Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η σχετική τροπολογία θα επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο (σ.σ. προφανώς για να καθησυχάσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεώρησε σκόπιμο να εκθέσει στοιχεία προς ...«αντικειμενική κρίση των κατοίκων».

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, το «επιχείρημα» της απουσίας πολιτιστικού - συνεδριακού κέντρου, βιβλιοθήκης - μουσείου κλπ. της Εκκλησίας, ως «της μόνης Ορθόδοξης Εκκλησίας που δεν έχει τέτοιο κέντρο», καθώς και την προ τριετίας «υπόδειξη του πρωθυπουργού και τότε υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, να μην κατασκευαστεί το κέντρο της Ιεράς Συνόδου σε άλλο οικόπεδο των Αθηνών, αλλά στο συγκεκριμένο, ως μοναδικό κατάλληλο μέρος για το σκοπό αυτό» θεωρεί ότι έχει δίκιο. Και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να καταστραφεί δασική έκταση για να στεγάσει εκεί τις εμπορικές της δραστηριότητες και όχι μόνο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στη «σμίκρυνση» της συγκεκριμένης εκτάσεως στον Καρέα, στα σημερινά 3.336 στρεμ. (σ.σ. από 4.280), λόγω απαλλοτριώσεων και παραχωρήσεων, που δεν έχουν αποζημιωθεί. Αναφέρει ως στοιχείο το μικρό ποσοστό κτισίματος στη Β΄ ζώνη μόλις 1,85%. Και επικαλείται ως δική της ιδέα, τη δημιουργία Α' ζώνης για να διασωθεί το δάσος όπως λέει «από πάσης μορφής επιβουλές».

Ακόμα, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, οι χρήσεις στο σχέδιο νόμου είναι απολύτως συμβατές με την προβλεπόμενη νομοθεσία (κτίρια πολιτιστικών εκδηλώσεων, νοσοκομεία, διδακτήρια, ορφανοτροφεία κλπ.) και δεν προσβάλλουν το φυσικό περιβάλλον. Και αναφέρει ότι όλα αυτά θα ανεγερθούν σε χώρους χωρίς βλάστηση, όπου λειτουργεί το παλαιό Σκοπευτήριο Βύρωνα και σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ