Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Αυξήσεις δημοτικών τελών 90% μέσα σε 7 χρόνια!

Νέες αυξήσεις κατά 3% επέβαλε η διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και 10% στους ηλεκτροδοτούμενους χώρους, μετά από πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, το συνολικό ύψος των αυξήσεων για τα τελευταία εφτά χρόνια, έχει αγγίξει το...90%! Ο πρώτος χρόνος της νέας διοίκησης του δήμου - υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ - σφραγίστηκε και με τη σύναψη δύο νέων δανείων ύψους 1,25 δισ. δραχμών.

Σαν να μην έφταναν όμως όλες οι παραπάνω αυξήσεις και τα χαρατσώματα - εφόσον ακόμη και τα δάνεια θα επιφορτιστούν στην πλάτη των εργαζόμενων της πόλης - η διοίκηση δέχεται και δωρεές από μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης για να μοιραστούν σε οικονομικά αδύναμους δημότες! Συγκεκριμένα, και όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω», «η άθλια εκμετάλλευση της ανεργίας, της φτώχειας και της άσχημης οικονομικής κατάστασης των λαϊκών νοικοκυριών, γίνεται επίσημη πολιτική της διοίκησης, η οποία και αποδέχτηκε "δωρεά" 2.000 ευρώ (!!) από τους μεγαλοεπιχειρηματίες του νέου "Χόντος Σέντερ" στο Αιγάλεω»...

Ο Γ. Σατζαρίδης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης», δήλωσε στο «Ρ»: «Ο λαός της πόλης μας είναι ανάγκη να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτή την πρακτική. Να καταδικάσει και με την ψήφο του την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Να καταγγείλει και όσους αιρετούς προσπαθούν να πλασάρουν σαν φίλους των εργαζομένων και των ανέργων, αυτούς που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάστασή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ