Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τις 14 Γενάρη ανακοίνωσαν χτες οι εκπρόσωποι της ΕΜΔΥΔΑΣ, της Ομοσπονδίας των 10.400 μηχανικών που εργάζονται στο Δημόσιο.

Οπως κατήγγειλαν, η κυβέρνηση αρνείται παράνομα να υλοποιήσει την Ειδική Συλλογική Συμφωνία που υπέγραψε μαζί τους το Νοέμβρη του 2002 και η οποία προβλέπει την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών τους αιτημάτων. Οπως υπογράμμισαν, η στάση αυτή της κυβέρνησης εντάσσεται στη γενικότερη επιλογή της για την απαξίωση του ρόλου των μηχανικών, μια επιλογή που συνδέεται και με τα διάφορα νομοσχέδια που κατέθεσε, όπως αυτά περί αυθαιρέτων ή των μελετών δημοσίων έργων.

Οπως σημείωσαν, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη που θα συνοδευτεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Οικονομίας, ενώ θα κλιμακωθεί και μέσα στην περίοδο των γιορτών. Επισήμαναν ότι από την 1η Οκτώβρη που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις έχουν «μπλοκαριστεί» περισσότερες από 200 δημοπρασίες δημοσίων έργων, κυρίως της περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ περίπου. Κατήγγειλαν μάλιστα ότι δεν «ιδρώνει το αυτί» της κυβέρνησης, καθώς η αδιαλλαξία της εξυπηρετεί να εξοικονομούνται πόροι από τα περιφερειακά έργα για να διοχετεύονται στις «μαύρες τρύπες» της Ολυμπιακής προετοιμασίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ