Πέμπτη 1 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίψτε τους ευρωμονόδρομους, υπερψηφίστε το ΚΚΕ

Κυκλοφόρησε δίφυλλη ανακοίνωση του ΚΚΕ που αναφέρεται στα έργα και στις ημέρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Motion Team

Να ενισχύσουν και εκλογικά το ΚΚΕ, τη μοναδική πολιτική δύναμη που αρθρώνει ένα ξεκάθαρο και κατηγορηματικό «ΟΧΙ» στην ΕΕ των μονοπωλίων και ένα ολοκάθαρο «ΝΑΙ» στην Ευρώπη της ειρήνης και του σοσιαλισμού, καλούνται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες της χώρας, μέσα από μια προσεγμένη δίφυλλη ανακοίνωση που αναφέρεται στα έργα και στις ημέρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην πορεία της ΕΕ που «επιβεβαιώνει αυτά που όλα τα χρόνια υποστήριζε το ΚΚΕ: Η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική ένωση, συνασπισμός της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας που στόχο έχει να την κάνει πιο ισχυρή και ικανή στον παγκόσμιο ανταγωνισμό για κυριαρχία ανάμεσα σ' αυτή και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ, Ιαπωνία). Να θωρακίσει την καπιταλιστική εξουσία και καταστολή κατά των λαών της Ευρώπης».

Αλλωστε, σημειώνεται αυτό που οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά γνωρίζουν από την ίδια τους την πείρα, πως όλες οι επιλογές της ΕΕ αποσκοπούν στην πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων, μέσω της κατακρεούργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών. Πιο πρόσφατη τέτοια επιλογή το «Ευρωσύνταγμα», που κατοχυρώνει νομικά τη δικτατορία του ευρωμονοπωλιακού κεφαλαίου, στρατιωτικοποιεί την ΕΕ, νομιμοποιεί την προληπτική στρατιωτική επέμβαση εναντίον άλλων χωρών κλπ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους βιοπαλαιστές αγρότες να θυμηθούν και να κρίνουν με βάση την πείρα τους: Τι πρόσφεραν οι Συνθήκες του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ, της Νίκαιας, η ΟΝΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το ευρώ, εκτός από περισσότερη φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια και απολύσεις; Τι έφερε η ΚΑΠ και η αναθεωρημένη ΚΑΠ εκτός από το ότι άνοιξε το δρόμο για τη συγκέντρωση της μικρής γης και παραγωγής σε λίγα χέρια; Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους ΕΒΕ να θυμηθούν πως ήταν οι ευρωενωσιακές αποφάσεις που διευκόλυναν περισσότερο τα μονοπώλια να συνθλίβουν τους ΕΒΕ, να τους ωθούν στην ασφυξία και στο «λουκέτο». Και οι νέοι πως η «φιλειρηνική ΕΕ» είναι μηχανισμός πολέμου, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατακρεούργησαν τη Γιουγκοσλαβία, μπήκαν στο Αφγανιστάν, ενώ οι ισχυρότερες δυνάμεις της προκαλούν σφαγές στην Αφρική και όλες μαζί αποφάσισαν τη δημιουργία Ευρωστρατού. Πως η ΕΕ καθιέρωσε τη μερική και προσωρινή δουλιά, αύξησε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσε μισθούς και συντάξεις, έκανε εμπόρευμα την Υγεία, την Παιδεία κλπ.

Ολοι καλούνται να θυμηθούν και να κρίνουν αν έλεγαν την αλήθεια το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Συνασπισμός όταν μαζί ψήφιζαν το Μάαστριχτ, χειροκροτούσαν την ένταξη στην ΟΝΕ, υποστήριζαν τη δημιουργία Ευρωστρατού και πανηγύριζαν για την κυκλοφορία του ευρώ. Να θυμηθούν και ποια ήταν η στάση καθενός στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τη στάση του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε «γην και ύδωρ» για την εξυπηρέτηση των πολεμικών μηχανών, της ΝΔ, που ταυτίστηκε με τη δήθεν αντιτρομοκρατική πολιτική, του ΣΥΝ, που προπαγάνδιζε την ανάγκη ανάπτυξης και στρατιωτικά της ΕΕ ως αντίπαλου δέους στις ΗΠΑ, δίνοντας χέρι βοήθειας στο ΠΑΣΟΚ και καλώντας το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη.

Καλούνται, τέλος, να τους καταδικάσουν. Να τους καταψηφίσουν. Για όσα έκαναν αλλά και γιατί κρύβουν τη μεγαλύτερη επίθεση που ετοιμάζεται, προσπαθώντας να εξαπατήσουν το λαό. Να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ. Αλλά και να στρέψουν την πάλη τους εναντίον των κυβερνήσεων και της ΕΕ συνολικά, πάλη για ριζικές πολιτικές αλλαγές σε κάθε χώρα, για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της λαϊκής οικονομίας. Γεγονός που θα καταστήσει αδύνατη τη συμβίωση της χώρας με την ιμπεριαλιστική ΕΕ και θα επιβάλει την αποχώρηση απ' αυτήν. Οσο πιο γρήγορα, σημειώνει το ΚΚΕ, συμβεί αυτό, τόσο γρηγορότερα θα καταστραφεί αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα και θα αντικατασταθεί από την ένωση των ελεύθερων σοσιαλιστικών χωρών που οι μεταξύ τους σχέσεις θα είναι ισότιμης συνεργασίας και αλληλεγγύης.

«Εχεις αρκετή πείρα να δεις ποιος σου λέει την αλήθεια για την ΕΕ και ποιος σε παραπλανά. Εχεις πείρα για το τι σημαίνει ΕΕ. Τώρα καταψήφισε τους υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου. Ενίσχυσε - ψήφισε ΚΚΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας(2013-01-16 00:00:00.0)
Μεγαλώνει εντός και εκτός η επιθετικότητα της ΕΕ(2012-11-24 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις(2012-05-16 00:00:00.0)
Αποστολή ευρωστρατού στο Τσαντ(2007-09-29 00:00:00.0)
Οχι άλλη ανοχή στους «εθνικούς στόχους»(2004-09-07 00:00:00.0)
Μήνυμα αποδοκιμασίας στην αντιπεριβαλλοντική πολιτική(2004-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ