Πέμπτη 1 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πράσινη» υποκρισία

Αντιγράφουμε από δελτίο Τύπου της «Αθήνα 2004»: «Πάνω από 350.000 φυτά και δενδρύλλια της ελληνικής χλωρίδας διέθεσε το τελευταίο διάστημα η ΑΘΗΝΑ 2004 σε 26 Δήμους της Αττικής, καθώς επίσης σε υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου να φυτευτούν στον περιβάλλοντα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους που ανακατασκευάζονται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».

Αυτή είναι είδηση. Βεβαίως! Διότι, όταν για να κατασκευαστούν τα Ολυμπιακά έργα καταστρέφονται με κάθε τρόπο χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων (π.χ. κτήμα Ομορφοκκλησιάς, Πάρνηθα) ή ο υγροβιότοπος του Σχοινιά ή η παραλιακή ζώνη του Φαλήρου. Οταν ακόμα τσιμεντοποιείται ο χώρος του αεροδρομίου του Ελληνικού, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν διάφοροι στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε η παραπάνω είδηση ακούγεται ως ανέκδοτο.

Επιπλέον, όταν η «Αθήνα 2004» μάς πληροφορεί στο ίδιο δελτίο Τύπου ότι «εξασφάλισε τις ποσότητες φυτών και δενδρυλλίων με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε υπογράψει με το υπουργείο Γεωργίας» και πως «πρόκειται για παραγωγή των φυτωρίων του υπουργείου». Ναι καλά διαβάσατε. Μιλάμε για το ίδιο υπουργείο που πριν μερικές μέρες συνέταξε το δασοκτόνο νομοσχέδιο, το οποίο ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος...

Η υποκρισία και ο εμπαιγμός σε όλο τους το μεγαλείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ