Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ενθουσιασμός από τους εργοδότες

Αναφερόμενος στην προκλητική πρόταση Παπανδρέου, ο Ν. Αναλυτής, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και αρμόδιος για εργασιακά θέματα, με χτεσινές του δηλώσεις τόνισε προκλητικά πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση» Συνεχίζοντας ακόμα πιο προκλητικά, διατύπωσε και μία... ανησυχία για ένα ζήτημα το οποίο προφανώς επιθυμεί να διευθετηθεί από τώρα! Είπε ο Ν. Αναλυτής ότι όταν αυτοί οι εργαζόμενοι φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, θα χρειαστεί να δουλέψουν επιπλέον 4 χρόνια, αφού θα τους λείπουν τα απαραίτητα ένσημα και τότε, αυτοί οι εργαζόμενοι «θα αρχίσουν να πιέζουν κάποιος να πληρώσει αναδρομικά τη συνταξιοδοτική εισφορά»! Ετσι τότε, κατά τον Ν. Αναλυτή, θα υπάρξει επιβάρυνση για το ασφαλιστικό σύστημα.

Οι αναφορές αυτές του Ν. Αναλυτή αποδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τούς σε βάθος χρόνου σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου! Για το μεγάλο κεφάλαιο, δεν αρκεί μόνο ένα τέτοιο αντεργατικό μέτρο. Ο Ν. Αναλυτής αξίωσε τη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς στα ασφαλιστικά ταμεία. «Ας μην κοροϊδευόμαστε - τόνισε - η εισφορά στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβή, άρα εμείς θα θέλαμε περισσότερο μια συνολική ελάφρυνση της εισφοράς και όχι ειδικών κατηγοριών».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Με... ενθουσιασμό υποδέχτηκε εκ μέρους της πράσινης πλειοψηφίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ο πρόεδρός της Δ. Ασημακόπουλος τις εξαγγελίες Παπανδρέου. Συμπλέοντας ουσιαστικά με την άποψη των μεγαλοεργοδοτών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ έσπευσε να χαρακτηρίσει «όχι απλώς αχτίδα, αλλά ρηξικέλευθη πρόταση, πάρα πολύ σημαντική» την αντιδραστική εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου που το μόνο που υπόσχεται είναι ακόμα πιο μαύρες μέρες για τους άνεργους νέους. Μάλιστα, επιχειρηματολογώντας σχετικά ο Δ. Ασημακόπουλος, επικαλέστηκε το ύψος των εργοδοτικών εισφορών τις οποίες χαρακτήρισε «το σοβαρότερο αντικίνητρο» για το μικρό και αυτοαπασχολούμενο ΕΒΕ που θα ήθελε να προσλάβει εργαζόμενους, αποσιωπώντας βεβαίως το γεγονός ότι το κύριο αντικίνητρο είναι η αναδουλιά. Συμπλήρωσε, δε, ανέξοδα ότι κατά τη γνώμη του το κράτος πρέπει να αναλάβει την ασφάλιση που θα χαριστεί στους εργοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ