Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΣΟΚ
Συναντήσεις... διά σκηνοθετικάς ανάγκας

Με τις γνωστές του πλέον εκφράσεις για «αλλαγή», «νέα εποχή» και «συμμετοχική δημοκρατία», συνέδεσε τις χτεσινές συναντήσεις του ο Γ. Παπανδρέου με τους τρεις πρώην γραμματείς της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Α. Τσοχατζόπουλο, τον Κ. Σκανδαλίδη και τον Κ. Λαλιώτη, καθώς και με τον νυν γραμματέα Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν τόσο οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου, όσο και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

«Θα είμαι παρών και στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Κ. Λαλιώτης, μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου και συγχρόνως ανέφερε ότι «η ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα μας». Ωστόσο, ο ίδιος επέμεινε στη θέση που είχε εκφράσει το καλοκαίρι να συμμετάσχει στη 12η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, απόφαση η οποία έγινε αποδεκτή από τον Γ. Παπανδρέου, που δήλωσε: «Τη σεβόμαστε». Συγχρόνως ο ίδιος δήλωσε ότι «αν το 1974 ήταν το έτος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, το 2004 οφείλει και πρέπει να είναι η χρονιά της αναγέννησης και της επανίδρυσής του». Ο ίδιος, συγχρόνως, σημείωσε ότι οι αλλαγές «απαιτούν ουσιαστική ανανέωση ιδεών, προσώπων και πολιτικών, γιατί μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ανοιχτό, ελκυστικό, σύγχρονο, δημοκρατικό και δημιουργικό».

Πάντως, ο Κ. Λαλιώτης, στις δηλώσεις του, έκανε αναφορά και στην ομιλία που είχε κάνει στις 3 Ιουλίου του 2003 κατά την παραίτησή του από γραμματέας της ΚΕ, δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη ομιλία «είναι το πλαίσιο αναφοράς των ιδεών, επιλογών, θέσεων και προτάσεών του». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τότε ο Κ. Λαλιώτης είχε αφήσει αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου, ενώ επιχείρησε να εμφανίσει ότι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν τον ήθελαν οι Αμερικανοί. Χτες, φάνηκε ότι κάνει επιλογές μεταξύ των... αμερικανόφιλων πολιτικών.

«Στη νέα εποχή κανένας δεν περισσεύει, όλες οι δυνάμεις μας είναι απαραίτητες», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Ακ. Τσοχατζόπουλο και ο υπουργός Ανάπτυξης με τη σειρά του ανέφερε ότι «τώρα είναι η ώρα της πανστρατιάς για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Με τη σειρά του ο Κ. Σκανδαλίδης, συντηρώντας και το κλίμα πόλωσης με τη ΝΔ, δήλωσε στο ΠΑΣΟΚ «αλλάζουμε ηγεσία νικώντας και όχι μετά από ήττες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ