Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΚΑΙ «ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ»

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ... «Κίνηση ματ με Μάνο, Ανδριανόπουλο έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στη μάχη του μεσαίου χώρου. Και οι δύο δήλωσαν έτοιμοι να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας την ιδεολογική αυτονομία τους» («ΝΕΑ») - «Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτούν το "Ναι" του Α. Ανδριανόπουλου και Στ. Μάνου στην πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου και το άνοιγμα προς Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά» («ΕΘΝΟΣ»).

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ... «Με 4 "μετεγγραφές" από δεξιά και αριστερά, ο Γ. Παπανδρέου τσίτωσε τη διεύρυνση στον δρόμο για τη δημιουργία της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης". Α. Ανδριανόπουλος και Στ. Μάνος από τους (νεο)φιλελεύθερους και Μαρία Δαμανάκη και Μ. Ανδρουλάκης από την Αριστερά δέχθηκαν την πρόσκληση για να συνεργασθούν, "διατηρώντας την ιδεολογική τους αυτοτέλεια"» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ... «Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα με τα ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων τριών δεκαετιών, δείχνει να σβήνει στα χέρια του νέου ηγεμόνα του, μετά και την αναγγελθείσα χθες απρόσμενη συνεργασία του με τους κήρυκες του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού, τους Στ. Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Η "μεταγραφή" στο "νέο κόμμα" του Γιώργου Παπανδρέου, πρωτοφανής για τα ελληνικά πολιτικά ήθη, προκαλεί αναστάτωση μεγάλη στην πολιτική σκηνή, τις συνέπειες της οποίας ουδείς μπορεί να προσεγγίσει αυτήν την στιγμή» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ... «Καθώς με το κλείσιμο της Βουλής αρχίζει και τύποις η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, τα μεγάλα κόμματα επιφυλάσσουν εκπλήξεις - για την ακρίβεια, βρίσκουν περιθώρια συνεργασίας με πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα τα οποία απέχουν από το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα τους, με τρόπο που ανατρέπει το παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό» («ΒΗΜΑ»).

ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ... «Με δύο κατ' εξοχήν εκφραστές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, τους Στ. Μάνο και Α. Ανδριανόπουλο, αποφάσισε να συνεργαστεί εκλογικά ο Γ. Παπανδρέου, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τις απώλειες που θα υποστεί το κόμμα από το χώρο της Αριστεράς» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ; «Πολιτικό πάρτι-μασκέ με κομπάρσους τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και αρνητικούς πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Ανδριανόπουλο και Στέφανο Μάνο συνιστά η πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου να μεταμφιεστεί για να ξεγελάσει τους πολίτες» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ