Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ
Υποβαθμίζεται η ναυτική εκπαίδευση

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού επισκέφθηκε κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ της Β` Θεσσαλονίκης

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στη Ν. Μηχανιώνα επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β` Περιφέρεια Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Παν. Παπαδόπουλος και Παύλος Τριανταφυλλίδης.

Στις συναντήσεις που είχαν με τους σπουδαστές της σχολής, αναφέρθηκαν στην υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, στη σταδιακή ιδιωτικοποίησή της, στην αποσύνδεση του πτυχίου από τα εργασιακά δικαιώματα, που όλα αυτά μαζί είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται. Ακόμη, έγινε αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές, όπως, για παράδειγμα, στην απαράδεκτη κατάσταση να συνωστίζονται στο οικοτροφείο υπερδιπλάσια άτομα από αυτά που θα έπρεπε, προκειμένου να υπάρχει μια ανεκτή τουλάχιστον συμβίωση. Τα μαθήματα και αυτή τη χρονιά, όπως είπαν, άργησαν να γίνουν κανονικά, καθώς πολλοί καθηγητές είναι ωρομίσθιοι. Το κύριο, όμως, πρόβλημα που απασχολεί τους σπουδαστές είναι οι επαγγελματικές προοπτικές μετά το πέρας της φοίτησής τους. Η ανεργία μαστίζει τον κλάδο, ενώ επίθεση δέχονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα καράβια. Από τη μια, τα υπέρογκα κέρδη των εφοπλιστών και η αύξηση του στόλου και, από την άλλη, η προώθηση από τις δυνάμεις του δικομματισμού μιας πολιτικής, που οδηγεί στη μείωση του κόστους της ναυτεργατικής δύναμης, στο φτηνό εργατικό δυναμικό.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος παρουσίασαν τις προτάσεις του Κόμματος για τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Μεταφορών, επισημαίνοντας την ανάγκη του συντονισμένου αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την εγκαθίδρυση μιας άλλης εξουσίας, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού κι όχι των εφοπλιστών. Ζήτησαν από καθηγητές και σπουδαστές να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσουν με την ψήφο τους στις εκλογές το δικομματισμό, στηρίζοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ