Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αναλώσιμοι και οι «μικρομεσαίοι»

Συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής που αντιμετωπίζει τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους ως «μη βιώσιμη», άρα και περιττή, οικονομική κατηγορία υποσχέθηκε επί της ουσίας ο Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχε χτες με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Είναι ενδεικτικό ότι το μόνο που είχε να «προσφέρει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν - στο πλαίσιο της αντίληψής του για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας - η συμφωνία του στη δημιουργία ενός ιδιωτικού κολεγίου για την παραγωγή καταρτισμένων επιχειρηματιών στο χώρο του εμπορίου το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Οι έμποροι του ζήτησαν να θεσμοθετηθεί ειδικός αναπτυξιακός νόμος για τις «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις. Τους απάντησε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο οι πόροι του Γ΄ ΚΠΣ. Του έθεσαν το θέμα της προστασίας του κλάδου από τα πολυκαταστήματα. Απάντησε τυπικά, μιλώντας για τη χορήγηση αδειών από τις νομαρχίες μετά από μελέτη για τις περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές και άλλες επιπτώσεις και εφόσον δε θίγεται ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της περιοχής. Κάτι που προβλέπεται και σήμερα από τη νομοθεσία, αλλά δεν εφαρμόζεται. Για το παραεμπόριο, ο Γ. Παπανδρέου περιορίστηκε να πει ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος που ισχύει, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επανέλαβε ότι θα εξετάσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταμείου Εγγυοδοσίας στην κατεύθυνση του τριπλασιασμού του, σύμφωνα με το αίτημα της ΕΣΕΕ.

Ο Γ. Παπανδρέου δε συζήτησε καθόλου το θέμα του ωραρίου, παρ' όλο που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τις μικρές επιχειρήσεις και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ακολουθήσει συγκεκριμένη πολιτική για την πλήρη απελευθέρωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ