Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Η νέα εποχή απαιτεί ... νεοφιλελευθερισμό

Μια «ανταγωνιστική οικονομία» με περισσότερη «επιχειρηματικότητα», εγγυήθηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ουσιαστικά ποια συμφέροντα θα υπηρετήσει στη «νέα εποχή».

Τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα συνδύασε με την επίσημη ανακοίνωση των δυο τρανταχτών «μεταγραφών» του, των εκφραστών του ακραίου νεοφιλελευθερισμού Στ. Μάνου και Αν. Ανδριανόπουλου, τους οποίους τοποθέτησε σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του. Την ίδια στιγμή λοιπόν, που ο Γ. Παπανδρέου, ουσιαστικά προαναγγέλλει τη συνέχιση και ενίσχυση της ίδιας σκληρής και αντιλαϊκής πολιτικής, των προκατόχων του, συνεχίζει προκλητικά να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τάζοντας προεκλογικά μια «κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, ισόρροπη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, με αυξημένη προστασία των ασθενέστερων ομάδων»! Οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, είναι άκρως προκλητικές και γίνονται όταν το πρόγραμμα του κόμματός του, η πολιτική που ακολούθησε και πολύ περισσότερο αυτή που είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει αν αναλάβει την εξουσία απαιτούν: «Λιγότερο κοινωνικό κράτος»...

Αλλωστε, η προσχώρηση των δύο πρώην βουλευτών της ΝΔ, αλλά και μιας σειράς δήθεν «αριστερών», με «μπροστάρηδες την Μ. Δαμανάκη και τον Μ. Ανδουλάκη στο κυβερνών κόμμα, δεν έγιναν καθόλου τυχαία, αφού μέσα εκεί βρήκαν πολιτική στέγη για να εκφράσουν τις αντιδραστικές και δεξιές τους απόψεις και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ντόπιο και ξένο κατεστημένο.

Οι κορόνες του Γ. Παπανδρέου ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι: Πρόοδος ή συντήρηση» και ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που εκπροσωπεί την πρόοδο και τη μεταρρύθμιση», έγιναν μόνο για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ανάμεσα στους μονομάχους του δικομματισμού, υπάρχουν διαφορές... Αφού πλέον δεν μπορούν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό με αναδρομές στο παρελθόν, αφού το ένα κόμμα συνεχίζει την πολιτική του άλλου, ψάχνουν λέξεις που τουλάχιστον να προκαλούν... εντύπωση.

Εχουμε κοινή πολιτική αντίληψη

Για να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και να πείσει για την αναγκαιότητα των νέων του αποκτημάτων, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε: «Η νέα εποχή απαιτεί νέες συνθέσεις. Νέες συναινέσεις. Απαιτεί να συναντιούνται διαφορετικές φωνές». Ενώ αμέσως μετά ισχυρίστηκε: «Η νέα εποχή απαιτεί το σεβασμό στην κάθε δημιουργική άποψη και σκέψη, στην κοινή μας προσπάθεια να διασφαλίσουμε το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον». Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της νεοφιλελεύθερης εποχής, χρειάζεται τόσο τους διαχειριστές της, όσο και τους γνήσιους εκφραστές της... Εξάλλου, σ' άλλο σημείο της ομιλία του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της νέας εποχής, για να λύσει σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, χρειάζεται τη συνέργεια ευρύτατων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων».

Ο Γ. Παπανδρέου, θέλοντας να στηρίξει τις συγκεκριμένες επιλογές προσώπων ανέφερε ότι «με αυτές τις δυνάμεις έχουμε συναντηθεί μέσα σε Κινήματα, στην αντίληψη για την ενωμένη Ευρώπη, στη στρατηγική των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά, στη μάχη για την αξιοπρέπεια του πολίτη έναντι του κράτους, στη νέα σχέση κράτους - πολίτη, στη μάχη του εκσυγχρονισμού, του πολιτικού συστήματος»... Με τον τρόπο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά ανέδειξε την πλήρη πολιτική ταύτιση του ΠΑΣΟΚ, με τους νέους υποψηφίους του!

Οι 12 του Επικρατείας

Εξάλλου, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως το ανακοίνωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου είναι το ακόλουθο: Αν. Διαμαντοπούλου, Μ. Δαμανάκη, Μ. Στέφανος, Μ. Ανδρουλάκης, Αν. Ανδριανόπουλος, Σ. Κοσμίδης, Ρ. Βρεττού, Γκ. Χαρδούβελης, Φ. Σιάνου, Κ. Κωνσταντινίδης, Π. Ζούνη, Κ. Λαλιώτης.

Πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι η Α. Διαμαντοπούλου, θα αναλάβει υπεύθυνη της ενημέρωσης και επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του εκλογικού αγώνα.

Θέλουμε συνεργάτες για τις ...μεταρρυθμίσεις

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν και χτες να στηρίξουν και να ενισχύσουν τις νέες μετακινήσεις στο κόμμα τους. «Πολλοί είχαμε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με τους κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο, αλλά αυτές ανήκουν στο παρελθόν», υποστήριξε ο Χρ. Πρωτόπαππας και αμέσως μετά ισχυρίστηκε: «Τώρα κοιτάμε μπροστά και δουλεύουμε το όραμά μας για την κοινωνία». Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση, την οποία «βάφτισε» συμμετοχική διαδικασία κάνουμε «άνοιγμα σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται»...

«Η συνεργασία του Στέφανου Μάνου και του Ανδρέα Ανδριανόπουλου με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη αντανακλά τη μετακίνηση της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις» (!) δήλωσε, με τη σειρά του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου.

Σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η συνεργασία με τους κυρίους Μάνο και Ανδριανόπουλο αποτελεί μια εκλογική τακτική διεύρυνσης και μάλιστα αμφίπλευρα, διότι θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο και με στελέχη από την Αριστερά». Στόχος μας υποστήριξε είναι, «να οδηγήσουμε σε μια δημοκρατική ανάπτυξη την Ελλάδα, όπου θα συμμετέχει όμως όλος ο λαός, δε θα μείνει κανένας απέξω, κανένας δε θα αποκλειστεί».

Ο Ν. Χριστοδουλάκης

«Τα αποτελέσματά της οικονομικής πολιτικής της περιόδου 1990 - 1993 παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη του ελληνικού λαού». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκη σε ερώτηση του «Ρ» για το πώς κρίνει την προσχώρηση του Μάνου και του Ανδριανόπουλου στο ΠΑΣΟΚ...

Αγωνίστηκε χρόνια, για να γίνουν οι ...δουλιές

«Είναι μια συνάντηση για την οποία εργάστηκα τα τελευταία 13 τουλάχιστον χρόνια και είμαι υπερήφανος γι' αυτή», δήλωσε ο Μ. Ανδρουλάκης, για τη νέα μεγάλη μεταγραφή του!

Ο ίδιος, αναλύοντας τους λόγους της συνεργασίας του, είπε: «Βέβαια το μυαλό σας θα πηγαίνει τώρα σε πολιτικολογίες, ιδεολογικά φρου - φρου και αρώματα, εγώ σας λέω ότι κυρίως υπάρχει ένας πρακτικός σκοπός σε αυτή τη συνάντηση: δουλιές - δουλιές - δουλειές»... Σύμφωνα με τον ίδιο, οι «δουλιές» αυτές έχουν στόχο να δημιουργήσουν «ένα εθνικό και ευρωπαϊκό κίνημα, γνώσης, καινοτομίας, δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας». Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, αυτό θα επιτευχθεί με «το μπλοκ των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, της Αριστεράς και των Φιλελευθέρων», που όπως πρόσθεσε «μπορεί να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνάντηση θ' αλλάξει όλο το πολιτικό σκηνικό», ανέφερε ο Μ. Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι και στο παρελθόν μιλούσε «για την ανταλλαγή ύλης μεταξύ Φιλελευθέρων και Σοσιαλιστών, για την ανάγκη μιας νέας συνάντησης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ