Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΣ
«Να φτάσει παντού η φωνή του ΚΚΕ»

Σε συγκέντρωση στο εκθεσιακό κέντρο στο Περιστέρι μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας

«Σ' αυτές τις εκλογές ανταγωνίζονται δύο πολιτικές. Η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της ολιγαρχίας και η πολιτική του ΚΚΕ που παλεύει για τα συμφέροντα του λαού, όπως κάνει εδώ και 85 χρόνια». Αυτά επισήμανε χτες ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας, στη συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου Περιστερίου, με τους νέους να δίνουν τον τόνο με κόκκινες σημαίες και συνθήματα.

Ο Παν. Σοφός κάλεσε τους συγκεντρωμένους οι μέρες που έμειναν να αξιοποιηθούν για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργοτάξιο, σε κάθε εργοστάσιο της εργατούπολης του Περιστερίου. Παρόντες στη συγκέντρωση χτες ήταν οι επίσης υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Δημ. Βαρελάς και Γ. Πέρρος.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο άνεργος από το εργοστάσιο της «Κρις Παν» Τριαντάφυλλος Παπαγιαννούλης, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της «Κρις Παν» μέσα από τον αγώνα που έδωσαν για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία κατέληξαν ότι μόνο μέσα από το ΚΚΕ θα βρουν το δίκιο τους. Οι εργαζόμενοι της «Κρις Παν» δεν ψηφίζουν «κουραμπιέδες» αλλά ΚΚΕ, τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο υποψήφιος του Κόμματος Δημ. Βαρελάς σημείωσε ότι είναι κοινωνική ανάγκη οι εργαζόμενοι στις εκλογές να στρίψουν την πλάτη τους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, καταδικάζοντας την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν.

Ο Παν. Σοφός στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης τόνισε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στη νεολαία και τους καλεί να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, αλλά δεν καλεί τους εκπροσώπους της ολιγαρχίας γιατί αυτοί ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Δεν υπάρχουν πλέον αυταπάτες ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει ενωθεί, είπε. Αλλωστε, το ΚΚΕ έχει καταγγείλει το δικομματισμό ως μια ενιαία αντίληψη που προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό για να περάσει την αντεργατική πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό και η αντιπαράθεσή τους είναι ένα παιγνίδι για να υφαρπάσουν την ψήφο του λαού. Κριτήριο ψήφου όμως των εργαζομένων πρέπει να είναι η πείρα τους, και να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή, «μαυρίζοντάς» τους στις κάλπες, σημείωσε ο ομιλητής. Παράλληλα, να ενισχύσουν τον πόλο αντίστασης, το ΚΚΕ, ως αφετηρία αγώνων που θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές για να αντιμετωπίσουν τα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφοδέλτια σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο (2006-04-14 00:00:00.0)
Τώρα είναι η ώρα (1999-05-25 00:00:00.0)
Θέλουμε δήμο συμπαραστάτη των εργατών (1998-05-07 00:00:00.0)
Τέλος στους μονόδρομους, η φήφος στους κομμουνιστές (1996-09-14 00:00:00.0)
Αναγκαία η ενίσχυση του ΚΚΕ (1996-09-14 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και με την ψήφο (1996-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ