Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Με τους υπαλλήλους του ΥΕΝ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας στην Α` Πειραιά και του Γιάννη Νάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ανάγκη να αναγνωριστεί το επάγγελμα και του λιμενικού - όπως του αστυνομικού και του πυροσβέστη - ως ανθυγιεινό και επικίνδυνο, ο εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το χτύπημα που δέχεται και αυτός ο κλάδος εργαζομένων στα κοινωνικοασφαλιστικά του δικαιώματα, ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που αναδείχτηκαν στη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης, που είχαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους υπαλλήλους του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια βουλευτής στην Α` Περιφέρεια του Πειραιά του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ο Γιάννης Νάκης, επίσης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μαζί τους ήταν και στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το ΥΕΝ, όπου από τους υπαλλήλους αναγνωρίστηκε ότι το μοναδικό κόμμα στη Βουλή, που υποστηρίζει ευθέως τα αιτήματα και τα συμφέροντα του κλάδου τους, είναι το ΚΚΕ. Επίσης αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν ξεκάθαρα την αγανάκτησή τους απέναντι στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, αναγνωρίζοντας ότι τους πλήττει το ίδιο, όπως και τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων, με τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου. Ενώ, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, κανένας δεν ξέχασε τα χημικά και τη βίαιη καταστολή των αγώνων τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε τον εμπαιγμό της ΝΔ, που αρνήθηκε να αποδεχτεί το αίτημά τους να ενταχτεί ο κλάδος τους στα βαριά και ανθυγιεινά. Επίσης ορισμένοι παραδέχτηκαν και το γεγονός ότι σήμερα το Λιμενικό Σώμα χρησιμοποιείται και ως κατασταλτικός μηχανισμός για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Ο Γιάννης Νάκης, συνομιλώντας με τους υπαλλήλους, τους έθεσε μπροστά στις ευθύνες τους. «Μην εγκρίνετε στην κάλπη την πολιτική, για την οποία τώρα διαμαρτύρεστε», είπε. «Η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση δε φτάνουν, αν δεν εκφράζονται και με ψήφους. Οπως δε φτάνει και απλώς η συμπάθεια για το ΚΚΕ. Χρειάζεται και η εκλογική του ενίσχυση. Με ισχυρό ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι δε χάνουν, κερδίζουν. Κερδίζουν με την ανάπτυξη των αγώνων για την απόκρουση αυτής της πολιτικής». «Να βγάλετε τα συμπεράσματά σας - επισήμανε και η Ελπίδα Παντελάκη. Το σίγουρο είναι ότι ένα από τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, θα βγει στην κυβέρνηση. Ομως, έχει σημασία τι ποσοστά θα έχουν συγκεντρώσει και οι δύο. Οσο πιο κάτω θα είναι τα ποσοστά τους και ενισχυμένο το ΚΚΕ, τόσο μικρότερες θα είναι και οι συνέπειες που θα κληθούν να υποστούν, την επομένη των εκλογών, οι εργαζόμενοι από την αντεργατική πολιτική». Το ίδιο θερμό ήταν το κλίμα και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας (2005-06-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις (2003-10-21 00:00:00.0)
Τριήμερο κινητοποιήσεων για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό (2003-10-09 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων (2003-10-09 00:00:00.0)
Να αναγνωριστεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επάγγελμα (2003-10-07 00:00:00.0)
«Μισθό αξιοπρέπειας και όχι πείνας» (2003-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ