Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ερευνα και στη Γερμανία

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Πέντε ακόμα συλλήψεις πραγματοποίησε την Τετάρτη και την Πέμπτη η ισπανική αστυνομία, στα πλαίσια των ερευνών για τη βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης. Οι πέντε αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον των δικαστικών αρχών τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη ο δικαστής Χουάν ντελ Ολμο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των Ράφα Ζούχερ και Ναϊμά Ουλάντ Ακτσα (πρώτη γυναίκα που συλλαμβάνεται σε σχέση με την επίθεση), οι οποίοι είχαν συλληφθεί το Σαββατοκύριακο, για «συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση». Και οι δύο αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη με το μακελειό. Παράλληλα, χτες ο ντελ Ολμο απήγγειλε κατηγορίες για «συνεργασία» εναντίον του Φαϊσάλ Αλούκ, που επίσης είχε συλληφθεί την Κυριακή. Ωστόσο, απάλλαξε τον Χαλίντ Ουλάντ Ακσα (αδερφός της Ναϊμά), αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του. Ο αριθμός των υπόπτων που κρατούνται είναι 17.

Εξάλλου Γερμανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες ότι ένας από τους τελευταίους 5 συλληφθέντες διέμενε το περασμένο φθινόπωρο στην πόλη Ντράμσταντ. Οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν επίσημη έρευνα εναντίον του υπόπτου, αλλά υποστήριξαν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η επίθεση της 11ης Μάρτη σχεδιάστηκε στη Γερμανία.

Τέλος, το τηλεοπτικό κανάλι Telecinco μετέδωσε χτες ότι συνελήφθησαν δύο ακόμα ύποπτοι, ενώ μία σύλληψη σε σχέση με το μακελειό της Μαδρίτης πραγματοποίησαν και οι μαροκινές αρχές στην πόλη Τετουάν στα βόρεια της χώρας.

Δηλώσεις Θαπατέρο, Αθνάρ

Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο επανέλαβε χτες ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Η τρομοκρατία πρέπει να γνωρίζει ότι ενωμένοι θα τη νικήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θαπατέρο.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, χαρακτήρισε το σχέδιο απόσυρσης των Ισπανών στρατιωτών από το Ιράκ «τεράστιο λάθος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ