Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
9 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ 5,1R ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η ίδια τραγική ιστορία

ΑΓΚΥΡΑ.- Εννέα νεκρούς - εκ των οποίων οι εφτά ήταν παιδιά... - και δεκάδες τραυματίες προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, με επίκεντρο κοντά στην πόλη Ερζουρούμ. Σύμφωνα με το CNN Turk, πολυάριθμες κατοικίες σε τρεις επαρχίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές, παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δηλαδή όχι από τους πιο ισχυρούς που έχουν πλήξει τη γείτονα. Η ίδια τραγική ιστορία των κατασκευαστικών κακοτεχνιών και εγκληματικών παραλείψεων της λεγόμενης μαφίας των κατασκευών ίσως αποτέλεσε και σ' αυτήν την περίπτωση το αίτιο της τραγωδίας.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας, Ρετσέπ Ακντάγ, είπε ότι «η Ερυθρά Ημισέληνος και στρατιωτικές μονάδες δημιουργούν πρόχειρους καταυλισμούς για τους σεισμόπληκτους». Αξιοσημείωτο είναι πως η νέα τραγωδία σημειώθηκε δύο μέρες πριν από τις τοπικές εκλογές...

Ποινές - «χάδι» στους βασανιστές αστυνομικούς

Ποινές κάθειρξης 4 ετών επιδίκασε τουρκικό δικαστήριο στους συνταξιούχους αστυνομικούς, που έχουν παραπεμφθεί για το βασανισμό μέχρι θανάτου του φοιτητή της Ιατρικής Μπιρτάν Αλτινμπάς, 20 ετών, το 1991, που προκλητικά είχαν επιχειρήσει να συγκαλύψουν ως «αυτοκτονία», αναφέροντας ότι «πέθανε κτυπώντας το κεφάλι του σε τοίχο»! Το δικαστήριο «αναγνώρισε ελαφρυντικά» στους αστυνομικούς, κυρίως την «καλή διαγωγή» τους... Κατά τα λοιπά, οι «ευρωπαϊκές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» ...εμπεδώνονται.

Εξάλλου, το διαδικτυακό περιοδικό Info-Turk ανέφερε χθες ότι ένας 24χρονος, ο Γιουσούφ Ποϊράζ, αυτοπυρπολήθηκε στη Σμύρνη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα Λευκά Κελιά και τα συνεχιζόμενα βασανιστήρια στις φυλακές και χαροπάλευε χθες σε νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ