Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Επιτυχημένη η γενική απεργία

Μία από τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων

Associated Press

Μία από τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων
ΡΩΜΗ.--

Για τέταρτη φορά σε δύο χρόνια, γενική απεργία παρέλυσε χτες την Ιταλία και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι και του σχεδίου της για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σχολεία, ταχυδρομεία και τράπεζες παρέμειναν κλειστά όλη την ημέρα και οι περισσότεροι τομείς πραγματοποίησαν τετράωρες στάσεις εργασίας. Σχεδόν 50 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ιταλία. Οι μεγαλύτερες έγιναν στη Ρώμη, στο Μιλάνο και το Παλέρμο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για 35 χρόνια εισφορών. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε μετά την προηγούμενη γενική απεργία να αναθεωρήσει τα αρχικά της σχέδια για συνταξιοδότηση στα 65 για τους άντρες και στα 60 για τις γυναίκες μετά από 40 χρόνια εισφορών. Τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα (CGIL, UIL, CISL) που οργάνωσαν τη χτεσινή απεργία υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει περικοπές στα έξοδα για τις συντάξεις προκειμένου να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές πριν τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ